02/11/2023 02/11/2023 Αντιπροσωπεία του Κοινοβουλευτικού συνασπισμού «Αναγέννηση» υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βηρυτού κ. Ηλίας την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή υπό την σκιά του πολέμου που μαίνεται μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, το μέλος της αντιπροσωπείας Αντίμπ Αμπντελμασίχ...
02 Νοεμβρίου, 2023 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2023 - 16:42

Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησε ο Μητροπολίτης Βηρυτού με Λιβανέζους αξιωματούχους

Διαδώστε:
Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησε ο Μητροπολίτης Βηρυτού με Λιβανέζους αξιωματούχους

Αντιπροσωπεία του Κοινοβουλευτικού συνασπισμού «Αναγέννηση» υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βηρυτού κ. Ηλίας την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή υπό την σκιά του πολέμου που μαίνεται μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, το μέλος της αντιπροσωπείας Αντίμπ Αμπντελμασίχ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αναγκαιότητα της αποτροπής της εμπλοκής του Λιβάνου στον πόλεμο και εξέφρασε παράλληλα την στήριξη του στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει αντίφαση σε αυτούς τους δύο σκοπούς».

«Θα συνεχίσουμε να τονίζουμε ότι ο Λίβανος δεν είναι μια αρένα αλλά μια ανεξάρτητη χώρα, της οποίας τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι κόκκινη γραμμή και βρίσκονται μόνο στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Θα συνεχίσουμε να τονίζουμε ότι ο Λίβανος είναι αναπόσπαστο μέρος του Αραβικού κόσμου και της διεθνούς κοινότητας και δεν θα αποδεχτούμε την απομόνωσή του και τον σφετερισμό της απόφασής του. Σε αυτό το πλαίσιο αναγνωρίζουμε την Αραβική πρωτοβουλία για τον τερματισμό του πολέμου που οδήγησε στην έκδοση ψηφίσματος από τα Ηνωμένα Έθνη για να τερματιστούν τα δεινά στη Γάζα. Καλούμε επίσης τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί σοβαρά ως προς αυτό.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων