04/10/2020 04/10/2020 Στη Κοιλάδα των Χριστιανών στη Συρία βρέθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης και μίλησε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νοσοκομείου της περιοχής, και στην αποφοίτηση των ιατρών του τοπικού πανεπιστημίου. Ο Μακαριώτατος τόνισε την από αρχαίων χρόνων Χριστιανική παρουσία στη Συρία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πατριαρχείου Αντιοχείας ενώ κατά την ομιλία του...
04 Οκτωβρίου, 2020 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2020 - 9:36

“H θέληση για ζωή στη Συρία πρέπει να σπάσει κάθε πολιορκία”

Διαδώστε:
“H θέληση για ζωή στη Συρία πρέπει να σπάσει κάθε πολιορκία”

Στη Κοιλάδα των Χριστιανών στη Συρία βρέθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης και μίλησε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νοσοκομείου της περιοχής, και στην αποφοίτηση των ιατρών του τοπικού πανεπιστημίου.

Ο Μακαριώτατος τόνισε την από αρχαίων χρόνων Χριστιανική παρουσία στη Συρία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πατριαρχείου Αντιοχείας ενώ κατά την ομιλία του στους απόφοιτους μεταξύ άλλων σημείωσε:

Συναντιόμαστε σε αυτήν την Κοιλάδα με τους αγαπημένους μας και επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε από την ίδια γη όλοι οι άνθρωποι. Βάζουμε ένα ακρογωνιαίο λίθο παρά τις δυσκολίες  του κόσμου, χτίζουμε πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ιδρύματα και αφήνουμε με την καρδιά μας στις μελλοντικές γενιές ένα καλύτερο αύριο.

Αναφέρομαι σε όλα αυτά, γνωρίζοντας ότι η δόξα της χώρας και το μέλλον της είναι να μεγαλώσουμε δημιουργικά την επόμενη γενιά. Εξ’ ου και η σημασία των πανεπιστημίων και ο ουσιαστικός τους ρόλος στην οικοδόμηση μιας υγιούς πατρίδας και κοινωνίας γενικότερα.

Η δόξα της χώρας είναι τα πανεπιστήμια που υψώνονται και δεν ικανοποιούνται με το όφελος της χώρας. Η δόξα είναι τα πανεπιστήμια που χτίζουν γέφυρες σύγκλισης και καταστρέφουν τους πύργους της διχόνοιας. Δόξα είναι τα πανεπιστήμια που κοιτάζουν την ανθρώπινη ψυχή. Εξ ου και η σημασία της ιατρικής επιστήμης και η σημασία αυτού του νοσοκομείου.

Το πανεπιστήμιο, όπως υποδεικνύει το όνομά του, είναι η ” μητέρα της επιστήμης “. Πρώτα η επιστήμη και τέλος μια ευγενής και ταπεινή δημιουργία για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Αυτό χρειάζεται σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις αρμοδιότητες. Ωστόσο, αυτό που πάντα με σταματά στις ιατρικές σχολές και τις επιστήμες είναι το τμήμα που λένε και ξεχωρίζουν οι απόφοιτοι από τους υπόλοιπους φοιτητές.

Αυτό το τελευταίο πράγμα αν δείχνει κάτι, δείχνει ότι ο Θεός έβαλε τις ψυχές, τις οποίες τίναξε και τους έδωσε κάτι από την ψυχή του, μια κατάθεση στα χέρια τους, και πρέπει πάντα να αναλογίζονται το μεγαλείο αυτής της αποστολής που ρίχνεται στους ώμους τους και πάντα να θυμάστε ότι τα μάτια του Θεού τα παρακολουθούν, τα παρατηρούν και τα φροντίζουν, και το χέρι Του είναι μαζί τους για να υπονοούν όλα όσα είναι για καλό.

Αυτό το νοσοκομείο αρχίζει σήμερα να λέει ότι η θέληση για ζωή στη Συρία πρέπει να σπάσει κάθε πολιορκία.

Σήμερα βρισκόμαστε στην κοιλάδα των Χριστιανών, των οποίων η ταυτότητα προέρχεται από το Ιράκ και υπάρχει φρεσκάδα στην πίστη των παιδιών του. Η φρεσκάδα και η καλοσύνη του πάντα προκύπτουν από τη ζωή τους και για πάντα στην καλύτερη σχέση με κάθε γειτονιά.

Αυτή η κοιλάδα συνοψίζει τον Εκκλησιαστικό χαρακτήρα της Αντιόχειας. 

Οι προσευχές μας σήμερα και για πάντα για το καλό, την ειρήνη και την ενότητα της Συρίας. Προσευχές για όλη τη διασπορά, τους άπορους και ορφανούς. Οι προσευχές μας για το άγρυπνο βλέμμα στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της. Οι προσευχές μας στην Παναγία και στον Άγιο Γεώργιο και τους άλλους Αγίους για την άνεση των μαρτύρων της Κοιλάδας. Οι προσευχές μας για όλους τους απαχθέντες, συμπεριλαμβανομένων των αδελφών μας.

Παρά κάθε δυσκολία, παραμένουμε αισιόδοξοι και θυμόμαστε πάντα ότι ο δρόμος του Σταυρού άνοιξε το φως της Ανάστασης.

Ο Θεός να ευλογεί εκείνους που ζουν σε αυτό το πανεπιστήμιο και αυτό το νοσοκομείο. Ο Θεός να ευλογεί αυτές τις καλές πόλεις και αυτή την καλή γειτονιά. Ας ευλογεί ο Θεός αυτή την Κοιλάδα με όλα τα παιδιά της στην πατρίδα και στο εξωτερικό.”

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων