04/03/2019 04/03/2019 Επιστολή προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην οποία απαντά αρνητικά στο ενδεχόμενο σύγκλησης Πανόρθοδοξης Σύναξης για το θέμα της Ουκρανίας. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας είχε απευθύνει στο Φανάρι έκκληση για διάλογο με την συμμετοχή όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, δημοσιεύει την εν...
04 Μαρτίου, 2019 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2019 - 9:14

Η απάντηση του Φαναρίου στο Πατρ. Αντιοχείας

Διαδώστε:
Η απάντηση του Φαναρίου στο Πατρ. Αντιοχείας

Επιστολή προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην οποία απαντά αρνητικά στο ενδεχόμενο σύγκλησης Πανόρθοδοξης Σύναξης για το θέμα της Ουκρανίας.
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας είχε απευθύνει στο Φανάρι έκκληση για διάλογο με την συμμετοχή όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, δημοσιεύει την εν λόγω απάντηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα ρώσικα.
Στην επιστολή ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφού τονίζει ότι διάβασε προσεκτικά το σχετικό αίτημα του Πατριάρχη Αντιοχείας, υπογραμμίζει ότι μια τέτοια πανορθόδοξη σύναξη θα ήταν ανώφελη, καθώς η μόνη συμφωνία στην οποία θα μπορούσε να καταλήξει είναι ότι “οι συμμετέχοντες διαφωνούν μεταξύ τους”.

Και υπογραμμίζει ότι ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας χορηγήθηκε στην Εκκλησία της Ουκρανίας ακολουθώντας την εκκλησιαστική παράδοση και τους κανόνες, με τον ίδιο τρόπο όπως όλες οι άλλες νεοϊδρυθείσες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες έλαβαν την αυτοκεφαλία τους,χωρίς να προηγηθεί συνάντηση όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων