05/10/2022 05/10/2022 Του Νικόλαου Ζαΐμη Ακόμη μία συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία είχε χθες ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης με τη θεματολογία να εστιάζει στις εξελίξεις στη χώρα του Λιβάνου και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της χώρας. Ο Λίβανος που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις, βρέθηκε και πριν λίγες εβδομάδες...
05 Οκτωβρίου, 2022 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2022 - 12:07

Η Εκκλησία αναζητεί λύσεις για τα αδιέξοδα στον Λίβανο

Διαδώστε:
Η Εκκλησία αναζητεί λύσεις για τα αδιέξοδα στον Λίβανο

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Ακόμη μία συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία είχε χθες ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης με τη θεματολογία να εστιάζει στις εξελίξεις στη χώρα του Λιβάνου και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της χώρας.

Ο Λίβανος που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις, βρέθηκε και πριν λίγες εβδομάδες στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον Μητροπολίτη Ηλία.

Η εκλογή Προέδρου άμεση προτεραιότητα για τη χώρα

Αυτή τη φορά το βασικό μήνυμα που εστάλη και από τις δύο πλευρές ήταν ότι όλοι οι φορείς της χώρας, πολιτικοί, στρατιωτικοί, θρησκευτικοί, μα προπαντός οι πολίτες, θα πρέπει να αποφασίσουν να εκλέξουν Πρόεδρο στην χώρα προκειμένου να μπει ένα τέλος στην αστάθεια η οποία προκαλεί εντάσεις στην κοινωνία.

Πατριάρχης Ιωάννης και Μητροπολίτης Ηλίας τόνισαν ότι οι πόνοι του λαού, οι κακουχίες που περνά μέρος αυτού του λαού, είναι και δικοί τους πόνοι. “Ζούμε με τον κύριο Ηλία όχι κάθε μέρα αλλά κάθε στιγμή των πονεμένων ανθρώπων. Ζούμε με τους ανθρώπους μας καθώς αυτό είναι εκκλησία. Να είναι συμπάσχει ο καθένας με τον πόνο του συνανθρώπου”, σημείωσε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων