20/10/2023 20/10/2023 Στο πλευρό των αδελφών μας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στέκεται η Εκκλησία της Αντιόχειας η οποία καταδικάζει και αυτή με τη σειρά της την βομβιστική επίθεση στην Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα η οποία άφησε πίσω της θύματα ύστερα από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Πέμπτης.  Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας...
20 Οκτωβρίου, 2023 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2023 - 12:20

Η Εκκλησία της Αντιόχειας στο πλευρό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Καταδικάζει τον βομβαρδισμό της Μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Αντιόχειας στο πλευρό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Καταδικάζει τον βομβαρδισμό της Μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Στο πλευρό των αδελφών μας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στέκεται η Εκκλησία της Αντιόχειας η οποία καταδικάζει και αυτή με τη σειρά της την βομβιστική επίθεση στην Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα η οποία άφησε πίσω της θύματα ύστερα από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Πέμπτης. 

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ο οποίος βρίσκεται στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου όπου από χθες συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχέιου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρο στον οποίο εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Εκκλησίας της Αντιόχειας στην άδικη και βάρβαρη επίθεση με στόχο την Ελληνορθόδοξη Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

Ο Προκαθήμενος της Αντιοχειανής Εκκλησίας ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο να μεταφέρει στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση, αλλά και τα συλλυπητήρια του για το χαμό των αδελφών μας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό και την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας η οποία συνεδριάζει στο Μπαλαμάντ.

“Η Εκκλησία της Αντιόχειας προσεύχεται να σταματήσει αυτή η αμαρτωλή επιθετικότητα που διεξάγεται στη Γάζα”, καταλήγει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Το χτύπημα

Μετά το αιματοκύλισμα στο νοσοκομείο Αλ Αχλί την περασμένη Τρίτη, χθες, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, η ισραηλινή αεροπορία έπληξε την ελληνορθόδοξη Εκκλησία η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 400 αμάχους από τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο AFP ότι το χτύπημα φαίνεται να είχε στόχο κοντά στον τόπο λατρείας, όπου πολλοί κάτοικοι της Γάζας είχαν καταφύγει καθώς μαίνεται ο πόλεμος στον παλαιστινιακό θύλακα. Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε σήμερα ότι χθες διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή.

“Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εκφράζει την πιο έντονη καταδίκη του για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε την εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Πατριαρχείο τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι η στόχευση των εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους, μαζί με τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους λόγω των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες, συνιστά έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Διαβάστε επίσης: 

Βομβαρδισμός αμάχων η επίθεση στη μονή του Αγίου Πορφυρίου – Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Η στόχευση καταφυγίων είναι έγκλημα πολέμου

Βομβαρδισμός στην Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων