08/11/2023 08/11/2023 Συμπροσευχομένου του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου εορτάστηκε η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Δαμασκό.  Ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησία μετέβη χθες το βράδυ στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Της ιεράς αγρυπνίας προέστη ο Επίσκοπος κ. Αντώνιος και συλλειτούργησαν κληρικοί της Δαμασκού. Μαζί με τον Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες...
08 Νοεμβρίου, 2023 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2023 - 10:13

Η εορτή της Συνάξεως των Αρχαγγέλων στη Δαμασκό (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή της Συνάξεως των Αρχαγγέλων στη Δαμασκό (ΦΩΤΟ)

Συμπροσευχομένου του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου εορτάστηκε η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Δαμασκό. 

Ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησία μετέβη χθες το βράδυ στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Της ιεράς αγρυπνίας προέστη ο Επίσκοπος κ. Αντώνιος και συλλειτούργησαν κληρικοί της Δαμασκού.

Μαζί με τον Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες (Πατριαρχείο Αντιοχείας) κ. Ιάκωβος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος ο οποίος αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της εορτής και την αποστολή των αγγέλων στη ζωή του χριστιανού.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχε πλήθος πιστών. Στο τέλος της ιεράς αγρυπνίας ο Πατριάρχης Αντιοχείας τίμησε με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο του ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων