16/12/2019 16/12/2019 Η πρώτη Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Αρμπίν, προάστιο της Δαμασκού, μετά την απελευθέρωση του από τους τρομοκράτες Τζιχαντιστές του ISIS. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαϊντανάγιας κ. Λουκάς. Η Λειτουργία μάλιστα τελέστηκε σε χώρο που ανήκει στο ναό, καθώς η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου έχει υποστεί ζημιές από...
16 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2019 - 14:49

Η πρώτη Θεία Λειτουργία στο ελεύθερο Αρμπίν

Διαδώστε:
Η πρώτη Θεία Λειτουργία στο ελεύθερο Αρμπίν

Η πρώτη Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Αρμπίν, προάστιο της Δαμασκού, μετά την απελευθέρωση του από τους τρομοκράτες Τζιχαντιστές του ISIS.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαϊντανάγιας κ. Λουκάς. Η Λειτουργία μάλιστα τελέστηκε σε χώρο που ανήκει στο ναό, καθώς η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου έχει υποστεί ζημιές από τους βομβαρδισμούς.

Οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός αυτό. Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου, ο μοναδικός ελληνορθόδοξος, όπου πριν από τον πόλεμο οι Χριστιανοί της πόλης γιόρταζαν Χριστούγεννα, είχε καταστραφεί. Η μοναδική χριστιανική εκκλησία της πόλης, ερειπώθηκε. Από τον Απρίλιο του 2018, που ο κυβερνητικός στρατός επανέκτησε τον έλεγχό της, έχει επιστρέψει κάπως ηρεμία. Πριν από τον πόλεμο στο Αρμπίν ζούσαν 3000 Χριστιανοί.

“Η αποκατάσταση της εκκλησίας που χτίστηκε το 1873 θα κρατήσει πολύ χρόνο, θα χρειαστούν πολλά χρήματα και κόπος” δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων