21/03/2023 26/03/2023 Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαρτίου 2023. Ο Μακαριώτατος είναι επικεφαλής της Συνοδικής Αποστολής που μετέβη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας προκειμένου να παραδώσει την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος για τους σεισμόπληκτους σε...
21 Μαρτίου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2023 - 16:41

Η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στη Βηρυτό (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στη Βηρυτό (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαρτίου 2023.

Ο Μακαριώτατος είναι επικεφαλής της Συνοδικής Αποστολής που μετέβη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας προκειμένου να παραδώσει την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος για τους σεισμόπληκτους σε Συρία και Τουρκία.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδεύεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, Εκπρόσωπο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τον Αρχιδιάκονο π. Ιωάννη Μπούτση, τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και λαϊκούς συνεργάτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Η δύσκολη δοκιμασία παρότρυνε τον Ελληνικό λαό να είναι κοντά σας»

«Αυτή η δύσκολη δοκιμασία παρότρυνε τον Ελληνικό λαό να είναι κοντά σας» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την συνομιλία που είχε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη στον χώρο υποδοχής του αεροδρομίου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος μετέφερε επίσης τους χαιρετισμούς και τις ευχές της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για αυτό το συγκλονιστικό γεγονός. Επίσης, αναφέρθηκε στον εκφραστή όλης αυτής της δράσης που δεν είναι άλλος από την ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, την Πρέσβυ της Ελλάδας στο Λίβανο Αικατερίνη Φουντουλάκη καθώς και τον Ελληνικό λαό για την συμπαράσταση.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Αντιοχείας, σε άπταιστα ελληνικά καθώς έχει σπουδάσει στη χώρα μας, παρουσίασε τους παρευρισκόμενους Ιεράρχες και κληρικούς και εξέφρασε για ακόμη μία φορά τις ευχαριστίες του εκ μέρους και της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκοπός του ταξιδιού, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είναι η παράδοση στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη του ανθρωπιστικού υλικού (τρόφιμα, ρουχισμός και είδη ατομικής υγιεινής), το οποίο συγκεντρώθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου από όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους σεισμόπληκτους της Συρίας.

Χοροστασίες των δύο Προκαθημένων

Οι δύο Προκαθήμενοι το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαρτίου χοροστάτησαν στην ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αντίστοιχα, αύριο, Τετάρτη 22 Μαρτίου, θα χοροστατήσουν στην ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου που θα τελεστεί στην Πατριαρχική Μονή του Μπαλαμάντ στον Λίβανο.

«Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο συμπαράστασης της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ελληνικού Λαού στην Εκκλησία της Αντιοχείας και τον αδελφό λαό στη Συρία και τη νότια Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή την 6η του περασμένου Φεβρουαρίου προκαλώντας μεγάλες απώλειες σε ζωές και περιουσίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διενήργησε έρανο αγάπης συγκεντρώνοντας τρόφιμα, ρουχισμό και είδη ατομικής υγιεινής, τα οποία θα στείλει σύντομα στο Πατριαρχείο Αντιοχείας για να διανεμηθούν στους σεισμόπληκτους», αναφέρει το Πατριαρχείο Αντιοχείας για την επίσκεψη.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων