14/09/2022 14/09/2022 Με την τέλεση ιεράς αγρυπνίας στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στην Κάσαα της Συρίας εορτάστηκε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.  Των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Συλλειτούργησαν Αρχιερείς, ιερείς και διάκονοι του Πατριαρχείου. Στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της εν...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 8:42

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο Πατριαρχείο Αντιοχείας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο Πατριαρχείο Αντιοχείας (ΦΩΤΟ)

Με την τέλεση ιεράς αγρυπνίας στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στην Κάσαα της Συρίας εορτάστηκε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στο Πατριαρχείο Αντιοχείας. 

Των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Συλλειτούργησαν Αρχιερείς, ιερείς και διάκονοι του Πατριαρχείου.

Στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησία τόνισε τη σημασία του σταυρού στη ζωή του πιστού και της εκκλησίας. Εστίασε στο ότι η σοφία του κόσμου ξεθωριάζει μπροστά στη θεία σοφία με τη δύναμη του σταυρού και τον θρίαμβό του.

“Ο αληθινός Χριστιανός πρέπει να προσεγγίζει όλα τα πράγματα που αντιμετωπίζει με τη σκέψη και τη σοφία του Χριστού και όχι μόνο να κουβαλάει τον σταυρό στο στήθος, αλλά να ζει και τα νοήματα του σταυρού και της πίστης”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων