07/04/2022 07/04/2022 Yπογράφηκε σήμερα το απόγευμα συμφωνία μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και του Πανεπιστημίου του Balamand του Λιβάνου, που αποτελεί ένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Πατριαρχείου Αντιοχείας, για κοινή ανάπτυξη Ιατρικών Σπουδών αλλά και για τη δημιουργία Ιατρικής Σχολής στην πόλη της Λάρνακας. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Όπως έγινε γνωστό τόσο από τ0 Πατριαρχείο Αντιοχείας όσο...
07 Απριλίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2022 - 21:23

Ιατρική Σχολή στη Λάρνακα με συνεργασία Πανεπιστημίων UCLan Cyprus και Μπαλαμάντ

Διαδώστε:
Ιατρική Σχολή στη Λάρνακα με συνεργασία Πανεπιστημίων UCLan Cyprus και Μπαλαμάντ

Yπογράφηκε σήμερα το απόγευμα συμφωνία μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και του Πανεπιστημίου του Balamand του Λιβάνου, που αποτελεί ένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Πατριαρχείου Αντιοχείας, για κοινή ανάπτυξη Ιατρικών Σπουδών αλλά και για τη δημιουργία Ιατρικής Σχολής στην πόλη της Λάρνακας.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Όπως έγινε γνωστό τόσο από τ0 Πατριαρχείο Αντιοχείας όσο και από την ιστοσελίδα του βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου, οι υπογραφές «έπεσαν» κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Balamand (ή αλλιώς Μπελεμέντιον Ορθόδοξον Πανεπιστήμιον) στην πανεπιστημιούπολη Al Koura, παρουσία του κ. Ανδρέα Βύρα, Δημάρχου Λάρνακας, του κ. Φλώρου Βωνιάτη, Διευθύνοντος Συμβούλου και προέδρου του Συμβουλίου του UClan Cyprus, του Dr. Elias Warrak, Προέδρου του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ και άλλων πανεπιστημιακών και από τις δύο πλευρές.

Η αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου του Central Lancashire ξεκίνησε την επίσκεψή της στο Πανεπιστήμιο του Balamand συναντώντας τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιωάννη τον 10ο στην Πατριαρχική έδρα. Τη συνάντηση ακολούθησε ξενάγηση στην Πατριαρχική Μονή της Παναγίας του Μπαλαμάντ κι έπειτα στη Σχολή Ιατρικής και Ιατρικών Επιστημών, όπου όλοι έγιναν δεκτοί από τον Αντιπρόεδρο και Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, Dr. Sami Azar.

Το Μπελεμέντιο Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια και δεύτερο στην γενική κατάταξη ανάμεσα σε όλα τα Πανεπιστήμια του Λιβάνου και γενικότερα στον Αραβικό κόσμο. Ξεχωριστή θέση κατέχει η Ιατρική του Σχολή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση εκ Κύπρου, η συνεργασία αυτών των δύο μεγάλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στο τομέα των Ιατρικών Επιστημών αλλά και με τη δημιουργία νέας Ιατρικής Σχολής, με έδρα την πόλη της Λάρνακας και εκατοντάδες φοιτητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Κύπρο, την Λάρνακα αλλά και για τα ίδια Πανεπιστήμια.

Αυτό το ακαδημαϊκό πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην Κύπρο γενικότερα, και ειδικότερα στη Λάρνακα, μέσω της δημιουργίας υψηλού επιπέδου ιατρικής περίθαλψης στα νοσοκομεία καθώς θα μετατρέπονται σε πανεπιστημιακά.

«Η κοινή προσπάθεια μεταξύ του Πανεπιστημίου Balamand, ενός κορυφαίου πανεπιστημίου του Λιβάνου στην ιατρική εκπαίδευση, και του Πανεπιστημίου UClan Cyprus, ενός καινοτόμου μοναδικού μοντέλου Κυπρο-Βρετανικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, σίγουρα θα αποφέρει μια νέα τεράστια προστιθέμενη αξία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων