30/08/2020 30/08/2020 Κραυγή αγωνίας για τα όσα συμβαίνουν στο Λίβανο με τη συνεχιζόμενη οικονομική και πολιτική κρίση, αλλά και τη πρόσφατη τραγωδία στη Βηρυτό, εξέφρασε στο σημερινό του κήρυγμα από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο Μητροπολίτης Βηρυτού κ. Ηλίας. “Το φάντασμα της μετανάστευσης επιστρέφει σε αυτή την ευλογημένη χώρα, σε αυτό το διαμάντι της Ανατολής...
30 Αυγούστου, 2020 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2020 - 13:13

Κραυγή αγωνίας για τον Λίβανο από τον Μητροπολίτη Βηρυτού

Διαδώστε:
Κραυγή αγωνίας για τον Λίβανο από τον Μητροπολίτη Βηρυτού

Κραυγή αγωνίας για τα όσα συμβαίνουν στο Λίβανο με τη συνεχιζόμενη οικονομική και πολιτική κρίση, αλλά και τη πρόσφατη τραγωδία στη Βηρυτό, εξέφρασε στο σημερινό του κήρυγμα από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο Μητροπολίτης Βηρυτού κ. Ηλίας.

“Το φάντασμα της μετανάστευσης επιστρέφει σε αυτή την ευλογημένη χώρα, σε αυτό το διαμάντι της Ανατολής καθώς όλο και περισσότερο οι νέοι φεύγουν από εδώ καθώς δεν βλέπουν καμία ελπίδα. Οι οικονομικές και οι φυσικές καταστροφές κάνουν τους νέους μας να βλέπουν πλέον τη χώρα τους με άλλη ματιά. Σαν κάτι που δεν τους προσφέρει απολύτως τίποτα”, τόνισε, καλώντας παράλληλα τους πολιτικούς της χώρας να αφουγκραστούν τις πραγματικές ανάγκες του λαού και να σταματήσουν πλέον να αγωνίζονται μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της φονικής έκρηξης

Την ίδια ώρα ο απολογισμός των νεκρών από την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε τη Βηρυτό ανέβηκε σε 190, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τρεις εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο στρατός της χώρας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι επτά άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται: τρεις Λιβανέζοι, τρεις Σύροι και ένας Αιγύπτιος. Δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιοι έχουν εντοπιστεί έκτοτε.

Από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, με το κόστος των άμεσων ζημιών να εκτιμάται στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε σήμερα η προεδρία του υπουργικού συμβουλίου. Επιπλέον πρόσθετε ότι 50.000 σπίτια, εννέα μεγάλα νοσοκομεία και 178 σχολεία έχουν υποστεί ζημίες.

Υπενθυμίζεται πως τεράστιες ήταν οι υλικές ζημιές που υπέστησαν και Ελληνορθόδοξη ναοί καθώς και εγκαταστάσεις της Μητρόπολης Βηρυτού, ενώ από την πρώτη στιογμή οι

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων