12/10/2022 13/10/2022 Ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Πατριαρχική Μονή της Παναγίας του Μπαλαμάντ στο Λίβανο με κυρίαρχο ζήτημα να αποτελούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής ύστερα από την πρόσφατη παραίτηση του Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ. Γραφείο ρεπορτάζ / ope.gr   Νωρίτερα το...
12 Οκτωβρίου, 2022 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2022 - 5:20

Πατριαρχείο Αντιοχείας: Ξεκίνησαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Αντιοχείας: Ξεκίνησαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου

Ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Πατριαρχική Μονή της Παναγίας του Μπαλαμάντ στο Λίβανο με κυρίαρχο ζήτημα να αποτελούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής ύστερα από την πρόσφατη παραίτηση του Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ.

  • Γραφείο ρεπορτάζ / ope.gr

 

Νωρίτερα το πρωί o Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ τέλεσε Θεία Λειτουργία συμπροσευχομένων Συνοδικών Μητροπολιτών.

Στη σκιά των εξελίξεων στις ΗΠΑ συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

Όπως δημοσίευσε το ope.gr, ο Μακαριώτατος μέσω Εγκυκλίου του προς το αραβόφωνο ποίμνιο των ΗΠΑ ζητά τις προσευχές τους καθώς τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου καλούνται να λάβουν αποφάσεις για τη νέα σελίδα της Μητρόπολης.

«Με την ευκαιρία αυτή, σας ενημερώνω ότι μόλις η Σύνοδος ολοκληρώσει τη συνεδρίασή της, θα σας στείλουμε επίσημη επιστολή σχετικά με την απόφαση της Συνόδου που θα αφορά την Μητρόπολη. Θα ορίσουμε Πατριαρχικό Έξαρχο, σύμφωνα με τον όρο του Καταστατικού Χάρτη του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Ο Πατριαρχικός Έξαρχος θα διαχειρίζεται τις υποθέσεις της Μητρόπολης, σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς. Θα εποπτεύει ιδιαίτερα τις διαδικασίες που σχετίζονται με τη διαδικασία για τους διορισμούς», αναφέρει στην Εγκύκλιο ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης διευκρινίζει ότι η Σύνοδος θα προβεί στην εν λόγω ενέργεια στο πλαίσιο διαφάνειας μεταξύ των δυο πλευρών και εφιστά την προσοχή όλων στο γεγονός ότι οποιαδήποτε διαδικασία θα διενεργηθεί μετά τον ορισμό του προσώπου που θα αποστείλει το Πατριαρχείο για την διευθέτηση των ζητημάτων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων