20/01/2022 20/01/2022 Τον Γενικό Αρχηγό των Δυνάμεων Ασφαλείας της Βηρυτού, υποστρατηγό Ιμάντ Οσμάν, δέχθηκε σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βηρυττού κ. Ηλίας. Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν ευχές και ο κ. Οσμάν ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για τις ενέργειες των Δυνάμεων Ασφαλείας αυτή την περίοδο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τους στόχους που επιτεύχθηκαν. Παράλληλα,...
20 Ιανουαρίου, 2022 - 19:36
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2022 - 20:10

Λίβανος: Eπισκέψεις στον Μητροπολίτη Βηρυττού για την κατάσταση στη χώρα

Διαδώστε:
Λίβανος: Eπισκέψεις στον Μητροπολίτη Βηρυττού για την κατάσταση στη χώρα

Τον Γενικό Αρχηγό των Δυνάμεων Ασφαλείας της Βηρυτού, υποστρατηγό Ιμάντ Οσμάν, δέχθηκε σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βηρυττού κ. Ηλίας. Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν ευχές και ο κ. Οσμάν ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για τις ενέργειες των Δυνάμεων Ασφαλείας αυτή την περίοδο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τους στόχους που επιτεύχθηκαν. Παράλληλα, συζητήθηκε η συνολική κατάσταση στη χώρα.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ακόμα, χθες το μεσημέρι (Τετάρτης, 19ης Ιανουαρίου 2022), τον Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία επισκέφθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Χασάν Χασμάνι, ο οποίος δήλωσε μετά την επίσκεψη:

«Ο Λίβανος περνάει από ένα από τα πιο δύσκολα στάδια της ιστορίας του και ο λαός του Λιβάνου σήμερα είναι μπερδεμένος/δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις που έχουμε δώσει τα τελευταία χρόνια, τις λύσεις που έχουμε προτείνει και τα βήματα που έχουμε κάνει, για να περιορίσουμε την επιδείνωση που προκλήθηκε εξαιτίας των όπλων και της διαφθοράς, που κυβερνούσε τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, η κατάρρευση συνεχίζεται και απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια από τους ρεφορμιστές. Αλλά η αλλαγή μπορεί να συμβεί μόνο αν μιλήσει ο λαός.

Οι άνθρωποι σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, πείνας, στέρησης και ψυχολογικής αλλά και σωματικής καταπίεσης και οι άνθρωποι της Βηρυτού συνεχίζουν να υποφέρουν από την καταστροφική έκρηξη της πόλης μας. Ως εκ τούτου, είναι καιρός ο λαός να μιλήσει ελεύθερα, επειδή αυτός είναι η πηγή όλων των συνταγματικών εξουσιών, και να επιλέξει ποιος τον εκπροσωπεί και ποιος στέκεται μαζί του στο δρόμο της αλλαγής της εξίσωσης, ώστε να μη χρειάζεται να περιμένει βοήθεια από κανέναν άλλον, αλλά να στηριχθεί στην οικονομία του, για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να ζήσει με αξιοπρέπεια. Και το κράτος να προσφέρει νοσηλεία, ιατρική, εκπαίδευση, καλά γηρατειά και ασφάλεια. Η εκκλησία και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πλήρωση του κενού που δημιούργησε ένα κράτος που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του λαού, αλλά το κράτος πρέπει να αναλάβει και πάλι τις ευθύνες του. Ο Λίβανος, όπως και η Βηρυτός, απαιτεί περισσότερο από ποτέ ανθρώπους που εκπροσωπούν τη λιβανέζικη συνείδηση και πολιτικούς που εργάζονται, για να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο κράτος αντάξιο της λιβανέζικης φιλοδοξίας».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Λιβάνου, όπως αποκάλυψε, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλία για να λάβει την ευλογία του, αφού θα είναι και πάλι υποψήφιος των Λιβανικών Δυνάμεων για την Ορθόδοξη έδρα της Βηρυτού στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο Σεβασμιώτατος είναι πνευματικός πατέρας για κείνον και πιστός καθοδηγητής. «Ένας καλός ποιμένας στη μητρόπολή του και ένα παράδειγμα θυσίας και επιμονής στην υπηρεσία του ανθρώπου, ο οποίος μετά τον πόλεμο, μαζί με τις εκκλησίες, έχτισε και ανακαίνισε νοσοκομειακά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά ιδρύματα, για τέσσερις δεκαετίες, για να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους της Βηρυτού και του Λιβάνου κι επέστρεψε, για να τα χτίσει ξανά, αφού καταστράφηκαν στη Μεγάλη Έκρηξη», είπε ο κ. Χασμάνι και κατέληξε: «Η Βηρυτός χρειάζεται τη βοήθεια όλων των παιδιών της, για να επιστρέψει στη δόξα της και να κρατήσει τους ανθρώπους της εκεί. Σήμερα κάνω το πρώτο βήμα σε μια μακρά πορεία, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα με βοηθήσει να υπηρετήσω τον λαό της Βηρυτού και τη χώρα μου, τον Λίβανο».

Την προηγούμενη μέρα, δε, ο Σεβασμιώτατος είχε υποδεχθεί τον Υπουργό Παιδείας της χώρας Dr. Αμπάς Αλ-Χαλάμπι και μίλησαν για το πόσο σημαντικός είναι ο διάλογος μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων