05/01/2020 05/01/2020 Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Επ’ ευκαιρία των εορταστικών ημερών, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ συναντήθηκε με τους κληρικούς της Δαμασκού (επισκόπους, ιερείς και διακόνους) καθώς και τους φοιτητές του Ινστιτούτου Θεολογίας “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020. Στην συνάντηση παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως (Ζάχλε) κ. Αντώνιος. Αρχικά,...
05 Ιανουαρίου, 2020 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2020 - 21:36

Με κληρικούς της Δαμασκού συναντήθηκε ο Πατρ. Αντιοχείας

Διαδώστε:
Με κληρικούς της Δαμασκού συναντήθηκε ο Πατρ. Αντιοχείας

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Επ’ ευκαιρία των εορταστικών ημερών, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ συναντήθηκε με τους κληρικούς της Δαμασκού (επισκόπους, ιερείς και διακόνους) καθώς και τους φοιτητές του Ινστιτούτου Θεολογίας “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020. Στην συνάντηση παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως (Ζάχλε) κ. Αντώνιος.

Αρχικά, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε σε όλους και τις οικογένειες τους, το Νέο Έτος να είναι ευλογημένο. Στην συνέχεια, μίλησε για τον θεσμό της οικογένειας και τον κεντρικό ρόλο της ως πυλώνας της εκκλησίας και της κοινωνίας, τονίζοντας ότι η περασμένη χρονιά οι ενορίες της Δαμασκού αφιερώθηκαν σε αυτόν τον θεσμό σύμφωνα και με τις αποφάσεις της πρόσφατης Ιεράς Συνόδου. Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως για την παρουσία του στο Πατριαρχείο.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την πρόσκληση και μίλησε για την σημασία του ποιμαντικού έργου και του ρόλου του ιερέα στην Χριστιανική οικογένεια ως πατέρας και ποιμένας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητικής συζήτησης μεταξύ των παρευρισκομένων καθώς και την υποβολή ερωτήσεων προς τον Μακαριώτατο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων