14/05/2019 14/05/2019 Με την  εξεύρεση του κατάλληλου οικοπέδου, η Μητρόπολη Νέας Υόρκης, του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, αρχίσει την κατασκευή ενός ναούς στο Salt Lake City. Ο ναός θα είναι αφιερωμένο στους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο και θα είναι ξύλινος, εμπνευσμένος από τις ρωσικές ξύλινες εκκλησίες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα θυρανοίξια του ναού θα πραγματοποιηθούν πριν...
14 Μαΐου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2019 - 9:31

Μια εκκλησιά στο Salt Lake από το Πατρ. Αντιοχείας

Διαδώστε:
Μια εκκλησιά στο Salt Lake από το Πατρ. Αντιοχείας

Με την  εξεύρεση του κατάλληλου οικοπέδου, η Μητρόπολη Νέας Υόρκης, του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, αρχίσει την κατασκευή ενός ναούς στο Salt Lake City.
Ο ναός θα είναι αφιερωμένο στους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο και θα είναι ξύλινος, εμπνευσμένος από τις ρωσικές ξύλινες εκκλησίες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα θυρανοίξια του ναού θα πραγματοποιηθούν πριν από τα Χριστούγεννα, από τον Μητροπολίτη Νέας Υόρκης, τυ Πατριαρχείου της Αντιοχείας, κ. Ιωσήφ.
Ο ιερέας στην ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, π. Ιουστίνος δίνει μεγάλη σημασία στην εμφάνιση της νέας εκκλησίας, η οποία θα έχει το παραδοσιακό στιλ των ορθόδοξων εκκλησιών. Κι αυτό, γιατί στην Αμερική, πολλές ενορίες μισθώνουν ή αγοράζουν πρώην προτεσταντικές και καθολικές εκκλησίες και μερικές φορές πρώην συναγωγές, που δεν ταιριάζουν εμφανισιακά με την ορθόδοξη παράδοση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων