09/03/2021 03/05/2021 “Η μεγάλη νηστεία είναι το μονοπάτι του ελέους που μας οδηγεί στην Χάρη του Θεού” δήλωσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης στο μήνυμά του, ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Μακαριώτατος τονίζει τη σημασία της μετανοίας, στον δρόμο προς την Ανάσταση και καλεί τους πιστούς να προσεύχονται ζητώντας από τον Κύριοι να ανοίξει τις...
09 Μαρτίου, 2021 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2021 - 2:34

“Μπαίνουμε σε αυτή τη νηστεία με την πληγή ανοικτή”

Διαδώστε:
“Μπαίνουμε σε αυτή τη νηστεία με την πληγή ανοικτή”

“Η μεγάλη νηστεία είναι το μονοπάτι του ελέους που μας οδηγεί στην Χάρη του Θεού” δήλωσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης στο μήνυμά του, ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Μακαριώτατος τονίζει τη σημασία της μετανοίας, στον δρόμο προς την Ανάσταση και καλεί τους πιστούς να προσεύχονται ζητώντας από τον Κύριοι να ανοίξει τις πόρτες του ελέους.
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας υπογραμμίζει ότι, η πίστη στον Θεό, η νηστεία και η μετάνοια είναι πολύ σημαντικά τις ημέρες της πανδημίας, όπου οι άνθρωποι δοκιμάζονται, αρρωσταίνουν ή χάνουν δικούς τους ανθρώπους. Προσεύχεται επίσης στον Θεό να δώσει δύναμη και κουράγιο στους ήρωες της πρώτης γραμμής, τους ιατρούς και τους νοσηλευτές.

Τέλος, δεν παραλείπει να αναφερθεί στην “μεγάλη πληγή της Εκκλησίας της Αντιοχείας”, όπως την αποκαλεί: “Μπαίνουμε σε αυτή τη νηστεία με την πληγή ανοικτή. Κι αυτή η πληγή δεν είναι άλλη από την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συροϊακωβίτη Επισκόπου Ιωάννη, τον Απρίλιο του 2013. Προσευχόμαστε για αυτούς και όλους όσους έχουν απαχθεί”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων