05/06/2024 06/06/2024 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης απηύθυνε νέα έκκληση για την αναγκαιότητα ανάληψης πλήρους εθνικής ευθύνης και εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στον Λίβανο το συντομότερο δυνατό, κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 με Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας, στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου. Στη συνάντηση...
05 Ιουνίου, 2024 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2024 - 0:23

Νέα έκκληση του Πατριάρχη Αντιοχείας για την εκλογή νέου Προέδρου στον Λίβανο

Διαδώστε:
Νέα έκκληση του Πατριάρχη Αντιοχείας για την εκλογή νέου Προέδρου στον Λίβανο

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης απηύθυνε νέα έκκληση για την αναγκαιότητα ανάληψης πλήρους εθνικής ευθύνης και εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στον Λίβανο το συντομότερο δυνατό, κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 με Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας, στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα εκκλησιαστικού και γενικού ενδιαφέροντος, καθώς και επίκαιρα ζητήματα δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Λίβανος. Η χώρα είναι βυθισμένη ταυτόχρονα σε μακρά οικονομική και πολιτική κρίση, εξαιτίας της αδυναμίας των πολιτικών να συνεννοηθούν, κάτι που παραλύει τους θεσμούς κι αποτρέπει από τον Νοέμβριο του 2022 την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι Σεβασμιωτάτοι Μητροπολίτες Βηρυτού κ. Ηλίας, Τύρου και Σιδώνος κ. Ηλίας, Βύβλου και Βοτρύων κ. Σιλουανός, Αρκαδίας κ. Βασίλειος, Τριπόλεως και Χώρας κ. Εφραίμ και Ηλιουπόλεως κ. Αντώνιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πατριάρχης Αντιοχείας τόνισε την ανάγκη εκλογής νέου Προέδρου στον Λίβανο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων