09/06/2021 11/06/2021 Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Το όνομα του Αγίου Ραφαήλ Επισκόπου Μπρούκλυν θα φέρει στο εξής τμήμα οδού στην ομώνυμη συνοικία της Νέας Υόρκης. Ο Άγιος Ραφαήλ είναι ένας από τους σπουδαιότερους αγίους που διακόνησαν στην ευρύτερη Βόρειο Αμερική και του οποίου ο βίος έχει να επιδείξει πλούσιο ιεραποστολικό έργο. Η τελετή μετονομασίας πραγματοποιήθηκε την...
09 Ιουνίου, 2021 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2021 - 9:49

Νέα Υόρκη: Οδός προς τιμήν του Αγ. Ραφαήλ Επισκόπου Μπρούκλυν

Διαδώστε:
Νέα Υόρκη: Οδός προς τιμήν του Αγ. Ραφαήλ Επισκόπου Μπρούκλυν
  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Το όνομα του Αγίου Ραφαήλ Επισκόπου Μπρούκλυν θα φέρει στο εξής τμήμα οδού στην ομώνυμη συνοικία της Νέας Υόρκης. Ο Άγιος Ραφαήλ είναι ένας από τους σπουδαιότερους αγίους που διακόνησαν στην ευρύτερη Βόρειο Αμερική και του οποίου ο βίος έχει να επιδείξει πλούσιο ιεραποστολικό έργο.

Η τελετή μετονομασίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου, η πρώτη ενορία που ιδρύθηκε από τον Άγιο το 1895 για τις ανάγκες της Ορθόδοξης Αραβόφωνης κοινότητας της περιοχής. Σήμερα, ο ναός είναι το επίκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Υόρκης του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Υόρκης, Υπερτίμου και Εξάρχου Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η τελετή των αποκαλυπτηρίων της επιγραφής που φέρει το όνομα του Αγίου. Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Σεβασμιώτατος παρουσία, μεταξύ άλλων, Ελληνόφωνων και Ρωσόφωνων κληρικών. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι από το Κογκρέσο, την Γερουσία καθώς και από τις τοπικές, διπλωματικές και προξενικές αρχές.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Υόρκης κ. Ιωσήφ ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην μετονομασία του τμήματος της οδού.

Να σημειωθεί ότι αρχικά η εκδήλωση επρόκειτο να διεξαχθεί το 2020 με αφορμή την 125η επέτειο της άφιξης του Αγίου Ραφαήλ στην Αμερική, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

 

Δείτε τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής:

 

Δείτε την Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου:

 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων