24/05/2022 24/05/2022 Η Γενική Επιτροπή του Συνδέσμου Θεολογικών Ινστιτούτων στη Μέση Ανατολή (ATIME) πραγματοποίησε την τακτική σύνοδό της στο Κοπτικό Καθολικό Σεμινάριο στο Maadi της Αιγύπτου, στις 22 και 23 Μαΐου 2022, για να εκλέξει νέα ηγεσία, να τροποποιήσει το καταστατικό της και να συζητήσει τους στόχους της για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Σύνδεσμος εξέλεξε στη...
24 Μαΐου, 2022 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 10:29

Ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Καχίλ νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολογικών Ινστιτούτων Μέσης Ανατολής

Διαδώστε:
Ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Καχίλ νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολογικών Ινστιτούτων Μέσης Ανατολής

Η Γενική Επιτροπή του Συνδέσμου Θεολογικών Ινστιτούτων στη Μέση Ανατολή (ATIME) πραγματοποίησε την τακτική σύνοδό της στο Κοπτικό Καθολικό Σεμινάριο στο Maadi της Αιγύπτου, στις 22 και 23 Μαΐου 2022, για να εκλέξει νέα ηγεσία, να τροποποιήσει το καταστατικό της και να συζητήσει τους στόχους της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Σύνδεσμος εξέλεξε στη θέση του Προέδρου τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Καχίλ, Κοσμήτορα του Θεολογικού Ινστιτούτου Μπαλαμάντ “Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός”.

Ο Σύνδεσμος Θεολογικών Ινστιτούτων Μέσης Ανατολής ιδρύθηκε το 1967 με την επωνυμία Ένωση Θεολογικής Εκπαίδευσης στην Εγγύς Ανατολή και η αποστολή του ήταν συνδεδεμένη με το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής μέχρι το 1975.

Περιλαμβάνει 18 Ινστιτούτα που ανήκουν στις τέσσερις Οικογένειες Εκκλησιών στη Μέση Ανατολή (Αίγυπτος, Λίβανος, Συρία, Ιράκ).

Η αποστολή του σήμερα είναι να συνδέσει τα θεολογικά ινστιτούτα και τις σχολές προκειμένου να ανταλλάξουν πόρους, καθώς και ακαδημαϊκές και εκκλησιαστικές εμπειρίες για καλύτερη μαρτυρία για την Πίστη και την Ενότητα στη Μέση Ανατολή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων