16/06/2023 16/06/2023 Σειρά συναντήσεων με διπλωμάτες χωρών στη Συρία είχε χθες ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Αρχικά ο Μακαριώτατος δέχθηκε στην έδρα του Πατριαρχείο στη Δαμασκό τον Έλληνα Πρέσβη στη Συρία κ. Νικόλαο Πρωτονοτάριο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και στους σεισμούς που έπληξαν τη χώρα, με  την Ελλάδα να είναι από τις πρώτες...
16 Ιουνίου, 2023 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2023 - 16:47

Ο Έλληνας Πρέσβης στη Συρία στον Πατριάρχη Αντιοχείας

Διαδώστε:
Ο Έλληνας Πρέσβης στη Συρία στον Πατριάρχη Αντιοχείας

Σειρά συναντήσεων με διπλωμάτες χωρών στη Συρία είχε χθες ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

Αρχικά ο Μακαριώτατος δέχθηκε στην έδρα του Πατριαρχείο στη Δαμασκό τον Έλληνα Πρέσβη στη Συρία κ. Νικόλαο Πρωτονοτάριο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και στους σεισμούς που έπληξαν τη χώρα, με  την Ελλάδα να είναι από τις πρώτες χώρες οι οποίες είχαν στείλει ανθρωπιστική βοήθεια.

Μάλιστα, εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε μεταβεί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μαζί με Συνοδική Αποστολή, προκειμένου να παραδώσει ένα μέρος της βοήθειας που συγκέντρωσε η Εκκλησία της Ελλάδος.

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Σερβίας 

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Σερβίας στη Συρία, κ. Ράντοβαν Στογιάνοβιτς. Τον Πρέσβη συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος κ. Βαλίντ Ραφούλ.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τρέχοντα ζητήματα ενώ αναφέρθηκαν και στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους λαούς της Συρίας και της Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων