28/08/2022 28/08/2022 Την ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Μπελεμεντίου (αφιερωμένη στην Θεοτόκο, στο Μπαλαμάντ) τέλεσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης με αφορμή την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους στη Θεολογική Σχολή Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, που λειτουργεί παρά τη μονή. Στον εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Τριπόλεως και Χώρας κ. Εφραίμ και Βαγδάτης και...
28 Αυγούστου, 2022 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2022 - 9:53

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ

Διαδώστε:
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ

Την ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Μπελεμεντίου (αφιερωμένη στην Θεοτόκο, στο Μπαλαμάντ) τέλεσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης με αφορμή την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους στη Θεολογική Σχολή Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, που λειτουργεί παρά τη μονή.

Στον εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Τριπόλεως και Χώρας κ. Εφραίμ και Βαγδάτης και Κουβέιτ κ. Γαττάς,  ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής καθώς και αρκετοί πατέρες, διάκονοι, καθηγητές και φοιτητές του σεμιναρίου.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριπόλεως και Χώρας κ. Εφραίμ μίλησε στους παρευρισκόμενους για τη σημασία και τη μοναδικότητα της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού μεταξύ των Θεολογικών Ινστιτούτων του Ορθόδοξου κόσμου.

Τέλος, ευχήθηκε μια ευλογημένη ακαδημαϊκή χρονιά, γεμάτη με πνευματικές και επιστημονικές επιτυχίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων