08/08/2020 08/08/2020 Στην “λαβωμένη” Βηρυτό βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος περιόδευσε σε αρκετές περιοχές της πόλης, η οποία μετρά περισσότερους από 150 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μετά τις φονικές εκρήξεις της περασμένη Τρίτης. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Βηρυτού κ. Ηλίας, ιερείς και πιστοί από την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Μιλώντας...
08 Αυγούστου, 2020 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2020 - 11:46

Ο Πατρ. Αντιοχείας στη “λαβωμένη” Βηρυτό

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Αντιοχείας στη “λαβωμένη” Βηρυτό

Στην “λαβωμένη” Βηρυτό βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος περιόδευσε σε αρκετές περιοχές της πόλης, η οποία μετρά περισσότερους από 150 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μετά τις φονικές εκρήξεις της περασμένη Τρίτης.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Βηρυτού κ. Ηλίας, ιερείς και πιστοί από την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές, ο Πατριάρχης Αντιοχείας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και μετέφερε την αγάπη των Προκαθημένων όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που τον κάλεσαν τηλεφωνικώς για να εκφράσουν τη θλίψη τους.
Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το νοσοκομείου του Αγίου Γεωργίου, που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από τις εκρήξεις και συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό για τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνουν. Επίσης, μετέβη στους ορθόδοξους ναούς που επίσης έχουν εκτεταμένες καταστροφές.

“Η παρουσία μας σήμερα εδώ είναι για να πούμε στον Μητροπολίτης Ηλία όταν είμαστε εδώ. Είμαστε μαζί σας, μοιραζόμαστε τον πόνο σας και γι ‘αυτό θέλαμε να εκφράσουμε αυτήν την ενότητα. Είμαστε μία οικογένεια” υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

“Τις τελευταίες δύο μέρες, όλοι οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας χωρίς εξαίρεση ήρθαν σε επαφή μαζί μας είτε τηλεφωνικώς είτε στέλνοντας μηνύματα: Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πατριάρχης της Αλεξάνδρειας, ο Πατριάρχης των Ιεροσολύμων, ο Ρώσος Πατριάρχης, ο Πατριάρχης Ρουμανίας, Ο Πατριάρχης της Βουλγαρίας, ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδας, ο Αρχιεπίσκοπος της Αλβανίας και όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες εξέφρασαν με τα ευγενικά τους λόγια την αγάπη και την υποστήριξή τους σε αυτήν την τραγωδία που πλήττει τη Βηρυτό και την Αρχιεπισκοπή μας. Επιπλέον, η Ρωσία και η Ελλάδα επικοινώνησαν μαζί μας και όλοι γνωρίζουν ότι αυτές οι δύο χώρες έχουν λάβει άμεσα μέτρα στέλνοντας βοήθεια και βοήθεια” υπογράμμισε ο Πατριάρχης Αντιοχείας.


Γνωστοποίησε επίσης, ότι ήρθε προσωπικά σε επαφή με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος εξ ονόματος του Έλληνα Πρωθυπουργού εξέφρασε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου.

“Ελπίζουμε ότι η Βηρυτός θα παραμείνει σύμβολο ειρήνης, αγάπης, πολιτισμού και γενναιοδωρίας, παίζοντας το ρόλο της σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο” υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων