19/09/2023 19/09/2023 Ένα νέο ναό αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης στην πόλη Σάγια της Επισκοπής Λαττάκειας.  Ο Μακαριώτατος προέστη των ιερών ακολουθιών μετά από πρόσκληση του Επισκόπου Λατάκκειας (Λαοδικείας) κ. Αθανασίου, ενώ ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το χωριό αυτό της επαρχίας Ταρτούς. Στην...
19 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2023 - 9:23

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας εγκαινίασε ναό στην Επισκοπή Λαττάκειας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας εγκαινίασε ναό στην Επισκοπή Λαττάκειας

Ένα νέο ναό αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης στην πόλη Σάγια της Επισκοπής Λαττάκειας. 

Ο Μακαριώτατος προέστη των ιερών ακολουθιών μετά από πρόσκληση του Επισκόπου Λατάκκειας (Λαοδικείας) κ. Αθανασίου, ενώ ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το χωριό αυτό της επαρχίας Ταρτούς.

Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν Επίσκοποι και ιερείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας ενώ συμμετείχε πλήθος κόσμου. Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Προκαθήμενο της Αντιοχειανής Εκκλησίας ο ο οποίος αναφέρθηκε στην ομιλία του στο μεγάλο αυτό πνευματικό γεγονός καθώς ένας τόπος λατρείας καθαγιάστηκε για να δοξάζεται το όνομα του Τριαδικού Θεού και ο λαός να συνάζεται και να λαμβάνει μέρος στις ακολουθίες και τα μυστήρια της Εκκλησίας.

Παρέστησαν ακόμη αξιωματούχοι της Συρίας και τοπικοί άρχοντες με τον οικείο Επίσκοπο κ. Αθανάσιο να ευχαριστεί άπαντες όσους συνέδραμαν με τις δωρεές τους στην ανοικοδόμηση του ναού. Επεσήμανε ακόμη ότι η ανοικοδόμηση ενός ναού είναι αναγκαία σε μία κοινότητα καθώς μέσα στην εκκλησία γίνεται η πνευματική ανοικοδόμηση του καθενός μας προσωπικά.

Στο τέλος των ιερών ακολουθιών ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη χαρά του που βρέθηκε στην ενορία της Σάγια και ευχήθηκε σε όλους να είναι πλούσια τα ελέη του Θεού στη ζωή τους.

Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων και η επίδοση ευχαριστηρίων σε όσους βοήθησαν για στα έργα ανοικοδόμησης του ναού. Ακολούθως ο Πατριάρχης Αντιοχείας ευλόγησε το ποίμνιο της Τοπικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων