01/10/2021 01/10/2021 Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας στην Αντιόχεια, Ηγούμενο Αρσένιο Σοκόλοφ, είχε χθες, 30 Σεπτεμβρίου 2021, στο Πατριαρχείο Αντιοχείας στη Δαμασκό, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιόχειας κ.κ. Ιωάννης Ι’. Κατά τη συνάντηση, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο για την αδελφική βοήθεια, που η Ρωσική Εκκλησία παρέχει στην Εκκλησία...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2021 - 13:25

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας για τη βοήθεια της Ρωσίας στη Συρία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας για τη βοήθεια της Ρωσίας στη Συρία

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας στην Αντιόχεια, Ηγούμενο Αρσένιο Σοκόλοφ, είχε χθες, 30 Σεπτεμβρίου 2021, στο Πατριαρχείο Αντιοχείας στη Δαμασκό, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιόχειας κ.κ. Ιωάννης Ι’.

Κατά τη συνάντηση, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο για την αδελφική βοήθεια, που η Ρωσική Εκκλησία παρέχει στην Εκκλησία της Αντιόχειας όσον αφορά την αποκατάσταση των εκκλησιών που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Προς το παρόν, με την υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποκαθίστανται τρεις τόποι λατρείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιοχείας  στο Arbin, στο Zabadani και στην Daraya.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε επίσης τη Ρωσική Εκκλησία για την αρωγή της στον ιατρικό εξοπλισμό του Πατριαρχικού Νοσοκομείου Al-Hosn, που βρίσκεται στην Κοιλάδα των Χριστιανών (επαρχία Χομς).

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων