25/07/2022 25/07/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Θ’ καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα χθες το πρωί στη Σουκαϊλαμπίγια, που αποδίδεται σε ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, η οποία είχε ως στόχο τη συγκέντρωση που έγινε κατά τα εγκαίνια Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Αυτά τα εξέφρασε ο Μακαριώτατος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας...
25 Ιουλίου, 2022 - 11:03

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας για την τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στην Σουκαϊλαμπίγια

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας για την τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στην Σουκαϊλαμπίγια

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Θ’ καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα χθες το πρωί στη Σουκαϊλαμπίγια, που αποδίδεται σε ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, η οποία είχε ως στόχο τη συγκέντρωση που έγινε κατά τα εγκαίνια Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Αυτά τα εξέφρασε ο Μακαριώτατος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Μητροπολίτη Χάμα κ. Νικόλαο.

Ο Μακαριώτατος επιβεβαίωσε ότι τα παιδιά της Σουκαϊλαμπίγια πληρώνουν το τίμημα της πίστης τους με αίμα και ότι η τρομοκρατική επίθεση είναι κατακριτέα και αξιοθρήνητη.

Ακόμη ο Πατριάρχης Αντιοχείας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια, καθώς και της εν Αντιοχείας Ορθόδοξης Εκκλησίας, για τον μάρτυρα που πέθανε σήμερα και ευχήθηκε στους τραυματισμένους ταχεία ανάρρωση, καθώς και συλλυπητήρια στα παιδιά της Σουκαϊλαμπίγια.

Σημειώνεται ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 12 τραυματίστηκαν χθες Κυριακή στη Συρία όταν UAV που εκτόξευσαν αντάρτες έπληξε χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τελετή εγκαινίων εκκλησίας στην επαρχία Χάμα (κεντρικά), όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Αρχικά, το πρακτορείο έκανε λόγο για δύο νεκρούς και δώδεκα τραυματίες εξαιτίας «ρουκέτας που εκτοξεύτηκε από τρομοκρατικές οργανώσεις εναντίον θρησκευτικής συγκέντρωσης στην πόλη ας Σουκαϊλαμπίγια, κοντά στη Χάμα».

Σε νεότερο τηλεγράφημά του, ανέφερε πως η επίθεση διαπράχθηκε με UAV παγιδευμένο με εκρηκτικά, ότι στοίχισε τη ζωή σε έναν πολίτη και τραυμάτισε άλλους δώδεκα.

Από τη δική του πλευρά, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ που βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, επιβεβαίωσε την επίθεση, εκτιμώντας πως επρόκειτο για επίθεση με οβιδοβόλο ή UAV από παράταξη ανταρτών που έχει θέσεις σε κοντινή περιοχή. Έκανε επίσης λόγο για έναν πολίτη νεκρό και αρκετούς τραυματίες.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: parstoday, AFP , SANA

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων