06/02/2023 06/02/2023 Έκκληση προς όλους να προσευχηθούν για τα θύματα και τους τραυματίες από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία έκανε από το αεροδρόμιο του Λιβάνου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι από τον φονικό σεισμό ενώ έκανε γνωστό ότι Εκκλησίες σε Αντιόχεια και Μερσίνα έχουν υποστεί ζημιές. Παράλληλα, ζήτησε...
06 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:09
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2023 - 13:06

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης για τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης για τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία

Έκκληση προς όλους να προσευχηθούν για τα θύματα και τους τραυματίες από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία έκανε από το αεροδρόμιο του Λιβάνου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι από τον φονικό σεισμό ενώ έκανε γνωστό ότι Εκκλησίες σε Αντιόχεια και Μερσίνα έχουν υποστεί ζημιές.

Παράλληλα, ζήτησε από κληρικούς και λαϊκούς να παρέχουν όπου χρειαστεί τη βοήθειά τους προς όσους έχουν ανάγκη.    Στην ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Αντιοχείας δημοσίευσε φωτογραφίες από τις ζημιές που έχουν υποστεί ναοί και κτίρια που ανήκουν στην Εκκλησία.

Ο φονικός σεισμός έπληξε τα Άδανα, την Αντιγιαμάν, τη Μαλάτια, την Καχρανμαρμαράς, την Γκαζιάντεπ, τη Σανλιούρφα, τη Ντιγιάρμπακιρ, τα Άδανα, την Αντιγιαμάν, τη Μαλάτια, την Οσμάνιγε, τη Χατάι και την Κιλίς, ανακοίνωσε η AFAD, η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται όλο και περισσότερο με την αγωνία να παραμένει στο κατακόρυφο.

Διαβάστε αναλυτικά: Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας – Εκατοντάδες οι νεκροί – Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων