12/07/2022 12/07/2022 Τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου τιμά το Πατριαρχείο Αντιοχείας με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων των φερώνυμο επ’ ονόματι του Αγίου ναό στην περιοχή Τζάρμανα της Δαμασκού.  Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στην οποία συμμετείχαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου και κληρικοί της Δαμασκού. Στην ομιλία του ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στις...
12 Ιουλίου, 2022 - 9:33

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας μίλησε για τις αρετές του Αγίου Παϊσίου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας μίλησε για τις αρετές του Αγίου Παϊσίου

Τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου τιμά το Πατριαρχείο Αντιοχείας με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων των φερώνυμο επ’ ονόματι του Αγίου ναό στην περιοχή Τζάρμανα της Δαμασκού. 

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στην οποία συμμετείχαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου και κληρικοί της Δαμασκού.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στις αξίες και τις αρετές που πηγάζουν από τον βίο του Αγίου, το οποίο είχε την ευλογία να γνωρίζει και ο ίδιος στο Άγιον Όρος.

Η ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θεσμό της οικογένεια τονίζοντας τη σημασία που έδινε σε αυτή ο Άγιος Παϊσιος μέσα από τις συμβουλές τις οποίες θα πρέπει και σήμερα να αξιοποιούμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κοινωνική κρίση την οποία υφίσταται και ο θεσμός της οικογένειας.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος να τους ενισχύει και να αποτελέσει παράδειγμα ατομικό και οικογενειακό για τον καθένα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων