25/07/2023 26/07/2023 Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολυήμερη ποιμαντική περιοδεία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μακαριώτατος βρίσκεται από την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 στην Πολιτεία της Αριζόνα, τον τρίτο σταθμό της επίσκεψης του μετά τις Πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Πενσυλβάνια. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023...
25 Ιουλίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2023 - 6:42

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολυήμερη ποιμαντική περιοδεία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μακαριώτατος βρίσκεται από την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 στην Πολιτεία της Αριζόνα, τον τρίτο σταθμό της επίσκεψης του μετά τις Πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Πενσυλβάνια.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 ο Μακαριώτατος πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου στo Φλόρενς της Αριζόνα, ένα από τα δεκαεπτά μοναστήρια που ίδρυσε στις ΗΠΑ ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης, με τον οποίο ο Μακαριώτατος είχε γνωριστεί στην Ιερά Μονή Φιλοθέου. Ο Μακαριώτατος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Σάββα και Επισκόπους του Πατριαρχείου Αντιοχείας στις ΗΠΑ.

Κατά την άφιξη του ο Πατριάρχης Αντιοχείας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο, τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Παΐσιο και την Αδελφότητα.

Ακολούθησε δοξολογία, ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος καλοσώρισε τον Μακαριώτατο και μετέφερε την αδελφική αγάπη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

«Νιώστε σαν στο σπίτι σας εδώ ανάμεσα στους αδελφούς σας. Νιώστε τις ευλογίες του Γέροντα Εφραίμ που ίδρυσε αυτό και πολλά άλλα μοναστήρια», είπε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος στην προσφώνηση του.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτος Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και υπογράμμισε την σημασία της μοναστικής ζωής ως μαρτυρία του Χριστού. Επίσης τόνισε τους στενούς δεσμούς μεταξύ του Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με τον Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο να δίνει στον Μακαριώτατο μια εικόνα του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς , ενώ ο Καθηγούμενος Γέροντας Παΐσιος δώρισε μια εικόνα του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Ακολούθως ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αντιοχείας μετέβη στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνας όπου τέλεσε Τρισάγιο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια ομάδα παιδιών να ψάλλουν ύμνους προς τιμήν του Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη Νέα Υόρκη αφίχθη ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας συναντήθηκε με ιερείς από τη Μητρόπολη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Στην Πενσυλβάνια ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχείας στις ΗΠΑ

Ποιμαντικές δράσεις του Πατριάρχη Αντιοχείας στην Πενσυλβάνια

Να γίνουν μιμητές του Προφήτη Ηλία κάλεσε νέους και νέες ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων