22/05/2023 22/05/2023 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή του Τυφλού στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Αλ-Χουμάιρα- al-Mishtaya στην “Κοιλάδα των Χριστιανών”. Συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Δαμασκού κ. Αρσένιος. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν μαθητές του Προγράμματος του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού για τον Χριστιανικό Σχηματισμό στη Δαμασκό, οι οποίοι παρακολουθούν...
22 Μαΐου, 2023 - 15:54
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2023 - 16:00

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας συναντήθηκε με μαθητές του Προγράμματος Χριστιανικού Σχηματισμού στη Δαμασκό

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας συναντήθηκε με μαθητές του Προγράμματος Χριστιανικού Σχηματισμού στη Δαμασκό

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή του Τυφλού στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Αλ-Χουμάιρα- al-Mishtaya στην “Κοιλάδα των Χριστιανών”. Συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Δαμασκού κ. Αρσένιος.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν μαθητές του Προγράμματος του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού για τον Χριστιανικό Σχηματισμό στη Δαμασκό, οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αλ-Χουμάιρα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Μακαριώτατος είχε μια γόνιμη συζήτηση με τους μαθητές του, στους οποίους μίλησε για την εν Χριστώ ανατροφή, που είναι η εμπειρία της εν Χριστώ ζωής, ώστε ο άνθρωπος να γίνει μάρτυρας αυτής της εμπειρίας στην οικογένεια, την εκκλησία και την κοινωνία. Από τη μεριά τους, οι μαθητές είχαν τηνευκαιρί ανα εκφράσουν τις εμπειρίες, τις ανησυχίες και τις φιλοδοξίες τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων