02/10/2023 02/10/2023 Για τα ποιμαντικά και τα λοιπά θέματα τα οποία αντιμετωπίζουν στην τοπική Εκκλησία της Δαμασκού μίλησε με τους Επισκόπους και τους ιερείς που διακονούν σε αυτή ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.  Το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας κατά τη συνάντηση την οποία είχε μαζί τους αρχικά αναφέρθηκε στο έργο του Πατριαρχείου...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 10:15

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας συζήτησε με τους ιερείς της Δαμασκού για τα ποιμαντικά ζητήματα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας συζήτησε με τους ιερείς της Δαμασκού για τα ποιμαντικά ζητήματα

Για τα ποιμαντικά και τα λοιπά θέματα τα οποία αντιμετωπίζουν στην τοπική Εκκλησία της Δαμασκού μίλησε με τους Επισκόπους και τους ιερείς που διακονούν σε αυτή ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης

Το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας κατά τη συνάντηση την οποία είχε μαζί τους αρχικά αναφέρθηκε στο έργο του Πατριαρχείου στο Σάο Πάολο και τη Βραζιλία γενικότερα με αφορμή και την επίσκεψη του Μητροπολίτη Σάο Πάολο κ. Δαμασκηνού.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις εργασίες του συνεδρίου με τίτλο: “Η Εκκλησία της Αντιόχειας από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα – Προς μια ακριβή κατανόηση της Ιστορίας”, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας ζήτησε από τους κληρικούς να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η οικογένεια και υπενθύμισε την γραμμή στήριξης την οποία έχει χαράξει η Εκκλησία της Αντιόχειας ήδη από το 2019 όπου σε επίσημη θέση της Ιεράς Συνόδου είχε τονίσει το γεγονός ότι η οικογένεια αποτελεί έναν μικρό πυρήνα της εκκλησίας και πρέπει να στηρίζεται στις αρχές της ευαγγελικής αγάπης και των αξιών της Ορθοδόξου παραδόσεως.

Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεως επί των ποιμαντικών ζητημάτων της Επισκοπής Δαμασκού και τονίστηκε ιδιαίτερα η εκκλησία να δίδει τη μαρτυρία της μέσα στην κοινωνία προς επιστηριγμό του λαού της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων