16/01/2023 16/01/2023 Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στο Λίβανο, Ουαλίντ μπιν Αμπντουλάχ Μπουχάρι, στην Πατριαρχική έδρα στο Μπαλαμάντ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Μακαριώτατος και Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας συζήτησαν για τη γενικότερη κατάσταση στο Λίβανο και τονίστηκε η ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στο Λίβανο. Σημειώνεται...
16 Ιανουαρίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 15:05

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στο Λίβανο

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στο Λίβανο

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στο Λίβανο, Ουαλίντ μπιν Αμπντουλάχ Μπουχάρι, στην Πατριαρχική έδρα στο Μπαλαμάντ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Μακαριώτατος και Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας συζήτησαν για τη γενικότερη κατάσταση στο Λίβανο και τονίστηκε η ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στο Λίβανο.

Σημειώνεται ότι στις 31 Οκτωβρίου 2022, ο Μισέλ Αούν, ο οποίος ήταν Πρόεδρος του Λιβάνου τα προηγούμενα έξι χρόνια, παραιτήθηκε επισήμως από τα καθήκοντά του. Εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας στο πολιτικό σύστημα για το ποιος θα πρέπει να τον αντικαταστήσει, δεν έχει επιλεγεί διάδοχος.

Τέλος, οι κρατικές υποδομές του Λιβάνου έχουν πληγεί από τις αλόγιστες σπατάλες και τη διαφθορά. Ο μέσος μισθός ενός δημόσιου υπαλλήλου μειώθηκε από τα 1.000 δολάρια σε λιγότερα από 50, εξαιτίας της υποτίμησης της λιβανέζικης λίρας.

 

Διαβάστε ακόμη:

Μήνυμα Πατριάρχη Αντιοχείας για Νέο Έτος – Έκκληση για ενότητα στη Συρία και για αλληλεγγύη στο Λίβανο

Συνάντηση του Πατριάρχη Αντιοχείας με φόντο τις Προεδρικές εκλογές στο Λίβανο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων