13/08/2019 13/08/2019 Κραυγή αγωνίας για τη μείωση του χριστιανισμού στην Συρία και της ευρύτερη περιοχή από τους Προκαθημένους των χριστιανικών εκκλησιών στην Δαμασκό. Χθες, 12 Αυγούστου συναντήθηκαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, ο Συροϊακωβίτης Πατριάρχης κ. Ιγνάτιος και ο Μελχίτης Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Γιούσεφ, παρουσία του Αποστολικού Νούντσιου στη...
13 Αυγούστου, 2019 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2019 - 8:17

“Οι Χριστιανοί να παραμείνουν στην γη των προγόνων τους”

Διαδώστε:
“Οι Χριστιανοί να παραμείνουν στην γη των προγόνων τους”

Κραυγή αγωνίας για τη μείωση του χριστιανισμού στην Συρία και της ευρύτερη περιοχή από τους Προκαθημένους των χριστιανικών εκκλησιών στην Δαμασκό.
Χθες, 12 Αυγούστου συναντήθηκαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, ο Συροϊακωβίτης Πατριάρχης κ. Ιγνάτιος και ο Μελχίτης Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Γιούσεφ, παρουσία του Αποστολικού Νούντσιου στη Συρία Καρδινάλιου Μάριο Ζενάρι.

Όπως αναφέρεται στην σχετική κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη μετά την συνάντηση, συζήτησαν για την γενικότερη κατάσταση στην περιοχή και τις επιπτώσεις της κρίσης των τελευταίων ετών στους λαούς της περιοχής και κυρίως στους χριστιανούς, ο αριθμός των οποίων μειώνεται με ανησυχητικό ρυθμό.

“Οι Χριστιανοί αποτελούν βασικό συστατικό του εθνοτικού μωσαϊκού της περιοχής και κατά τη διάρκεια των αιώνων, διατηρούν την παρουσία τους και αποτελούν πρότυπο ενεργών πολιτών που τηρούν πλήρως τα καθήκοντά τους και τις ευθύνες τους” αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι είναι ανάγκη να συνεχίσουν να ζουν στην γη των προγόνων τους, παρά τις άσχημες συνθήκες, ώστε να παραμείνουν το άλας αυτής της γης και το φως της.

Επίσης οι συμμετέχοντες προσευχήθηκαν για την ασφαλή επιστροφή των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών, Χαλεπίου Παύλου και του Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ.

Όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία, οι πατέρες αναγνώρισαν τη νίκη της ηγεσίας, του στρατού και του λαού της Συρίας απέναντι στην τρομοκρατία που αποσκοπεί στην αποδυνάμωση και τη διάσπαση της Συρίας.

Τόνισαν τη σημασία της συμμετοχής όλων των συνιστωσών του συριακού λαού στην εκπόνηση ενός κοινού οράματος για το μέλλον της χώρας τους, μέσα σε ένα κράτος που εδράζεται στα θεμέλια της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της ισότητας των πολιτών και του σεβασμού της διαφορετικότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων