20/12/2020 20/12/2020 Με αναφορές στην πανδημία του κορωνοϊου και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή το μήνυμα του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη. Στα νοήματα που εκπέμπονται από την εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου αναφέρεται στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιοχείας, ενώ ιδιαίτερα στέκεται στην φετινή ιδιαίτερη κατάσταση, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. “Ζητάμε το...
20 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:12
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2020 - 20:15

“Οι χριστιανοί της Αντιόχειας θα παραμείνουμε ενωμένοι”

Διαδώστε:
“Οι χριστιανοί της Αντιόχειας θα παραμείνουμε ενωμένοι”

Με αναφορές στην πανδημία του κορωνοϊου και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή το μήνυμα του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη.

Στα νοήματα που εκπέμπονται από την εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου αναφέρεται στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιοχείας, ενώ ιδιαίτερα στέκεται στην φετινή ιδιαίτερη κατάσταση, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.

“Ζητάμε το έλεος του θείου βρέφους για όλη την ανθρωπότητα. Ζητάμε το έλεος του να επισκιάσει όσους δοκιμάστηκαν από την πανδημία. Του ζητάμε να παρηγορήσει και να παρηγορήσει τις ραγισμένες καρδιές και να σηκώσει το σύννεφο από τον κόσμο του. Του ζητάμε, ενώ είναι το φως της σκοτεινής σπηλιάς, να στείλει το φως και την παρηγοριά του σε όλους εκείνους που υποφέρουν από την θλίψη”, σημειώνει αναφορικά με την πανδημία.

Ο Μακαριώτατος, δεν παραλείπει όμως να ζητήσει και το έλεος του Κυρίου για τη δοκιμαζόμενη Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως το μόνο που ζητά αυτός ο λαός είναι ειρήνη. “Του ζητάμε ειρήνη για τον κόσμο που εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της βίας και της τρομοκρατίας. Του ζητάμε στη γη όπου γεννήθηκε, να κυριαρχήσει η ειρήνη. Του ζητάμε ειρήνη για τη Συρία και σταθερότητα για τον Λίβανο και για κάθε χώρα”, αναφέρει.

Εκφράζει δε την βεβαιότητα πως οι χριστιανοί της Αντιόχειας θα παραμείνουν ενωμένοι δίνοντας την μαρτυρίας του ευαγγελικού μηνύματος στην περιοχή. “Ως χριστιανοί της Αντιόχειας, κρατάμε την υπόσχεσή απέναντί του και δίνουμε τη μαρτυρία μας στον Κύριο μας να μην εγκαταλείψουμε αυτή την γη παρά τις δοκιμασίες. Δώσαμε την υπόσχεση να μείνουμε σε αυτή την γη ριζωμένοι ενωμένοι απέναντι σε κάθε κακουχία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων