27/07/2022 27/07/2022 Στους εορτασμούς του Ιερού Μετοχίου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Μόσχα, το καθολικό του οποίου είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Γαβριήλ, συμμετείχε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως (Πατριαρχείο Αντιοχείας0 κ. Νήφωνος.  Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στους συμμετέχοντες στην πανήγυρη του ναού τις ευχές του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου ενώ...
27 Ιουλίου, 2022 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2022 - 12:51

Ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Μόσχα

Διαδώστε:
Ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Μόσχα

Στους εορτασμούς του Ιερού Μετοχίου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Μόσχα, το καθολικό του οποίου είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Γαβριήλ, συμμετείχε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως (Πατριαρχείο Αντιοχείας0 κ. Νήφωνος. 

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στους συμμετέχοντες στην πανήγυρη του ναού τις ευχές του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου ενώ αναφέρθηκε και στη μαρτυρική Εκκλησία της Αντιοχείας η οποία παρά τις δυσκολίες αντέχει με την Εκκλησία της Ρωσίας να εξακολουθεί να στέκεται στο πλευρό της, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων κ. Αντώνιος.

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω για τις προσευχές μου για και για την Εκκλησία της Αντιοχείας, η οποία είναι μαρτυρική και ομολογιακή Εκκλησία, μια Εκκλησία που σήμερα διέρχεται ένα δύσκολο στάδιο της ύπαρξής της, λόγω των δύσκολων πολιτικών διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή. Γνωρίζουμε όμως σίγουρα ότι η υπόσχεση του Κυρίου είναι αμετάβλητη, ότι η Εκκλησία θα υπάρχει για πάντα”.

Από τη πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Νήφων ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο για την υποστήριξη και ζήτησε να μεταφέρει τις ευχές του προς τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στον περιβάλλοντα χώρο του Μετοχίου.

Στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι των διπλωματικών αποστολών από τις ακόλουθες χώρες: Μεξικό, Βέλγιο, ΗΠΑ, Ολλανδία, Ελβετία, Μαυροβούνιο, Αργεντινή, Νέα Ζηλανδία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Πορτογαλία, Βραζιλία, Τυνησία, Κολομβία, Λίβανο, Συρία, Ιορδανία, Υεμένη, Δομινικανή Δημοκρατία, Γκάνα, Ιράκ, Αλβανία, Παλαιστίνη, Γαλλία, Ελλάδα, Δανία.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων