11/03/2021 11/03/2021 Tριήμερη κατασκήνωση με τον τίτλο «Περιήγηση στα βήματα του Κυρίου» για φοιτητές από διάφορες επαρχίες του Πατριαρχείου Αντιοχείας, οι οποίοι φοιτούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 6-8 Μαρτίου. Η πρωτοβουλία αυτή διοργανώθηκε με την ευλογία του Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννη Ι´ και με την υποστήριξη του μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως...
11 Μαρτίου, 2021 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2021 - 8:55

Φοιτητική «Περιήγηση στα βήματα του Κυρίου»

Διαδώστε:
Φοιτητική «Περιήγηση στα βήματα του Κυρίου»

Tριήμερη κατασκήνωση με τον τίτλο «Περιήγηση στα βήματα του Κυρίου» για φοιτητές από διάφορες επαρχίες του Πατριαρχείου Αντιοχείας, οι οποίοι φοιτούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 6-8 Μαρτίου.

Η πρωτοβουλία αυτή διοργανώθηκε με την ευλογία του Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννη Ι´ και με την υποστήριξη του μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως Νήφωνα, ο οποίος εκπροσωπεί τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών.


Η εκδήλωση άρχισε με τη Θεία Λειτουργία στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Μόσχα. Μετά το πέρας της ακολουθίας τους φιλοξενουμένους καλωσόρισε ο μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νήφων, ο οποίος μίλησε για τον “ρόλο της θρησκείας στη σύγχρονη κοινωνία” και μοιράσθηκε μαζί τις εμπειρίες του από τα εξήντα και πλέν χρόνια που ζει στη Ρωσία. Μετά το γεύμα νέοι ερμήνευσαν πνευματικούς ύμνους στην αραβική γλώσσα. Στη συνάντηση επίσης παρέστη ο πρόξενος του Λιβάνου στη Μόσχα Ροντρίγκ Αλ Χούρι.
Στις 6 Μαρτίου οι φοιτητές μετέβησαν στην πόλη Σέργκιεφ Ποσάντ, όπου επί τριήμερο φιλοξενήθηκαν στη Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου. Ασπάσθηκαν τα τιμία λείψανα του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ και άλλα ιερά προσκυνήματα της Μονής, επισκέφθηκαν ναούς και μουσεία. Μαζί με τους οικότροφους της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν προσευχόμενοι τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Αγίας Σκέπης της Παναγίας στην Ακαδημία και παρακάθησαν σε κοινό γεύμα.


Με ευλογία του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα τη νεολαία της Αντιοχείας εκ μέρους της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας χαιρέτισε ο γραμματέας επί διορθοδόξων υποθέσεων πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο οποίο αφηγήθηκε στους μετέχοντες της κατασκηνώσεως την ιστορία και τη σημερινή κατάσταση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και εκείνης της Αντιοχείας.
Υπό τη μορφή τηλεδιασκέψεως στους μετέχοντες της κατασκηνώσεως απευθύνθηκαν ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Ο μητροπολίτης Ζάχλε και Μπααλμπέκ Αντώνιος έδωσε διάλεξη με θέμα «Μετάνοια και νέα ζωή» και απάντησε σε πολυάριθμες ερωτήσεις των νέων, ενώ ο επίσκοπος Εμιράτων Γρηγόριος έδωσε διάλεξη με θέμα «Περί προσευχής».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων