11/10/2019 11/10/2019 Το θέμα της οικογένειας, οι ορθόδοξες αρχές της, αλλά και η κρίση που διέρχεται σήμερα αυτός ο θεσμός, ήταν το βασικό θέμα που κυριάρχησε στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, που συνεδρίασε υπό την προεδρεία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη. Τονίστηκε δε ότι η οικογένεια αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της Ορθοδοξίας Οι...
11 Οκτωβρίου, 2019 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2019 - 13:05

Πατρ. Αντιοχείας: Η Οικογένεια πυλώνας της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Πατρ. Αντιοχείας: Η Οικογένεια πυλώνας της Ορθοδοξίας

Το θέμα της οικογένειας, οι ορθόδοξες αρχές της, αλλά και η κρίση που διέρχεται σήμερα αυτός ο θεσμός, ήταν το βασικό θέμα που κυριάρχησε στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, που συνεδρίασε υπό την προεδρεία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη. Τονίστηκε δε ότι η οικογένεια αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της Ορθοδοξίας

Οι Ιεράρχες  αναφέρθηκαν στις οικονομικές δυσκολίες και πώς αυτές επηρεάζουν  τη σταθερότητα της οικογένειας και υπογράμμισαν ότι οι Ιερείς θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να  μετριάσουν τις επιπτώσεις αυτών των κρίσεων στα παιδιά.

Κατατέθηκαν επίσης εισηγήσεις αναφορικά με τις σύγχρονες προκλήσεις  που αντιμετωπίζει ο θεσμός της οικογένειας,  και αναλύθηκαν επίκαιρα θέματα που αφορούν στον γάμο, την ηθική στην επιστήμη και  την  ομοφυλοφιλία

Αποφασίστηκε να σταλεί τις επόμενες ημέρες ένα ποιμενικό, εκπαιδευτικό  με τίτλο «Οικογένεια είναι η χαρά της ζωής» στο οποίο θα περιγράφονται τα θεολογικά θεμέλια του γάμου, η προσέγγιση της Εκκλησίας σε αυτές τις σύγχρονες προκλήσεις, τα ζητήματα της βιοηθικής και ο ρόλος της οικογένειας στη ζωή της Εκκλησίας.

Όσον αφορά το ζήτημα της Συρίας, οι Ιεράρχες του Πατριαρχείου της Αντιοχείας  ανακοίνωσαν ότι χαιρετίζουν τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στην μακροχρόνια κρίση, που θα σέβεται την ενότητα του κράτους και τα δικαιώματα του συριακού λαού.

Ζητούν να ληφθούν σοβαρά μέτρα για την άρση των κυρώσεων που επιβάλλονται στη Συρία, και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή των δεκάδων χιλιάδων εκτοπισθέντων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων