14/03/2019 14/03/2019 Οι ορθόδοξοι χριστιανοί στη Συρία βασίζονται στη στήριξη της Ρωσίας στην ανοικοδόμηση εκκλησιών και μοναστηριών που έχουν καταστραφεί από τρομοκράτες κατά τη διάρκεια των πολέμων στη χώρα, δήλωσε στο Sputnik  ο Αρχιμανδρίτης  Αλέξιος, επικεφαλής του τμήματος Διεθνών σχέσεων και ανάπτυξης του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Δαμασκό “Είμαστε ευγνώμονες στην ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας και στη ρωσική...
14 Μαρτίου, 2019 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2019 - 8:54

Πατρ. Αντιοχείας: Η Ρωσία ξαναχτίζει τις εκκλησίες μας

Διαδώστε:
Πατρ. Αντιοχείας: Η Ρωσία ξαναχτίζει τις εκκλησίες μας

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί στη Συρία βασίζονται στη στήριξη της Ρωσίας στην ανοικοδόμηση εκκλησιών και μοναστηριών που έχουν καταστραφεί από τρομοκράτες κατά τη διάρκεια των πολέμων στη χώρα, δήλωσε στο Sputnik  ο Αρχιμανδρίτης  Αλέξιος, επικεφαλής του τμήματος Διεθνών σχέσεων και ανάπτυξης του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Δαμασκό

“Είμαστε ευγνώμονες στην ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας και στη ρωσική κυβέρνηση, καθώς μας υποσχέθηκαν να μας στηρίξουμε στην αποκατάσταση και ανακατασκευή των εκκλησιών, των μοναστηριών και των σχολείων μας. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει σύντομα”, δήλωσε υπενθυμίζοντας ότι πόλεμος στη Συρία  κατέστρεψε όλα τα μέρη της συριακής κοινωνίας, χριστιανικά και μουσουλμανικά.

“Έχουν καταστραφεί τζαμιά και εκκλησίες από τον ISIS  και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία”,  πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι το Πατριαρχείο Αντιοχείας έχει συνεργαστεί με τη Ρωσία και στο παρελθόν.

“Είχαμε πολλές αντιπροσωπείες που ήρθαν στη Συρία τα τελευταία χρόνια για να ελέγξουν τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, για παράδειγμα ένα από τα μοναστήρια που επισκέφτηκαν ήταν στη Μααλούλα, μια πολύ ιστορική πόλη στα περίχωρα της Δαμασκού. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτό το έργο. Η Ρωσική Εκκλησία και η ρωσική κυβέρνηση θα ενώσουν τις  προσπάθειές τους για να μας στηρίξουν στην ανασυγκρότηση των εκκλησιών και των μοναστηριών μας », είπε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων