06/02/2019 06/02/2019 Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία , μετά την χορήγηση  του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σχολιάζει ο Πατριάρχης Αντιοχείας, κ.κ. Ιωάννης, σε συνεντεύξεις που έδωσε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας βρέθηκε στη Μόσχα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των...
06 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2019 - 12:50

Πατρ. Αντιοχείας: “Η συζήτηση, μόνος τρόπος επίλυσης”

Διαδώστε:
Πατρ. Αντιοχείας:  “Η συζήτηση, μόνος τρόπος επίλυσης”

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία , μετά την χορήγηση  του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σχολιάζει ο Πατριάρχης Αντιοχείας, κ.κ. Ιωάννης, σε συνεντεύξεις που έδωσε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας βρέθηκε στη Μόσχα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου.

«Σχετικά με την κατάσταση μπορώ απλά να εκφράσω τη λύπη μου, επειδή οι ενέργειες αυτές προκάλεσαν ζημιά στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ελπίζαμε ότι τα βήματα αυτά δε θα γίνουν τόσο γρήγορα, ότι θα ληφθεί υπόψη η άποψη άλλων Εκκλησιών και θα επιτευχθεί συμφωνία μέσω των διαβουλεύσεων. Τώρα παρακαλούμε τον Κύριο θα βρει εφαρμόσιμους τρόπους επίλυσης του προβλήματος. Η ορθόδοξη ενότητα είναι ένα όριο που δεν επιτρέπεται να το παραβαίνει κανείς. Ο σεβασμός των γεωγραφικών συνόρων των Ορθόδοξων Εκκλησιών είναι μια αγαθή ιερή παράδοση» τόνισε και πρόσθεσε: «Αναμφισβήτητα, στην κατάσταση στην Ουκρανία, υπάρχουν και εξωτερικοί παράγοντες, η πολιτική επέμβαση στις εκκλησιαστικές υποθέσεις. Αν η πολιτική επεμβαίνει στις εκκλησιαστικές υποθέσεις, οπωσδήποτε θα προκύψει και το σχίσμα».

«Ο μόνος τρόπος επίλυσης είναι η συζήτηση. Είναι όπως μια οικογένεια, στην οποία κάποιο μέλος αρρώστησε. Βεβαίως μπορούν να υπάρχουν διάφορες απόψεις, αλλά με το διάλογο, με τη συμφωνία μεταξύ των μερών του μπορεί να βρεθεί τρόπος ίασης του προβλήματος που προέκυψε στην οικογένεια».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων