19/02/2021 19/02/2021 Συγχαρητήρια Επιστολή για την εκλογή του νέου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου απέστειλε, την Παρασευή 19 Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Εκκλησίας, αναφέρεται στους στενούς δεσμούς που έχει ο Σερβικός λαός με την Ορθόδοξη και στις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο Πατριαρχείων, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, ενισχύθηκαν κατά...
19 Φεβρουαρίου, 2021 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2021 - 16:57

Πατριάρχης Ιωάννης: “Στενοί οι δεσμοί Αντιόχειας και Σερβίας”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ιωάννης: “Στενοί οι δεσμοί Αντιόχειας και Σερβίας”

Συγχαρητήρια Επιστολή για την εκλογή του νέου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου απέστειλε, την Παρασευή 19 Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

Μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Εκκλησίας, αναφέρεται στους στενούς δεσμούς που έχει ο Σερβικός λαός με την Ορθόδοξη και στις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο Πατριαρχείων, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της ποιμαντορίας του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου.

“Σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας στο θρόνο του Αγίου Σάββα”, αναφέρει και συνεχίζει: “Καθώς γράφουμε αυτές τις γραμμές, έρχεται στο νου μας η εικόνα της πίστης και του ζήλου του Σερβικού λαού, την οποία μοιραζόμαστε με τους αδελφούς. Το ζήσαμε ιδιαίτερα μέσα από τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ Αντιοχείας και Σερβίας, οι οποίες ενισχύθηκαν από την πρόσφατη επίσκεψή μας το φθινόπωρο του 2018, καθώς και την επίσκεψη του μακαριστού αδελφού μας, Πατριάρχη Ειρηναίου, την άνοιξη του 2019”.

“Προσευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει τον Πατριάρχη Ειρηναίο μεταξύ των αγίων και ελπίζουμε τη συνέχεια της συνεργασίας…. Σας συγχαίρουμε προσωπικά και συγχαίρουμε την Εκκλησία της Σερβίας. Ζητούμε από τον Κύριο να ευλογήσει την πατριαρχία σας και να σας χαρίζει δύναμη και υγεία”, καταλήγει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων