24/02/2023 24/02/2023 Για τα θύματα του φονικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου που έπληξε περιοχές της Συρίας και της Τουρκίας προσευχηθήκαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας κατά την πρόσφατη συνεδρίαση στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου, υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση από το Πατριαρχείο τα μέλη της Συνόδου εκτός...
24 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2023 - 9:20

Πατριαρχείο Αντιοχείας: Η Εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί για τη στήριξη των σεισμόπληκτων

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Αντιοχείας: Η Εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί για τη στήριξη των σεισμόπληκτων

Για τα θύματα του φονικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου που έπληξε περιοχές της Συρίας και της Τουρκίας προσευχηθήκαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας κατά την πρόσφατη συνεδρίαση στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου, υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση από το Πατριαρχείο τα μέλη της Συνόδου εκτός από τις προσευχές για τα θύματα αλλά και τους ανθρώπους που έμειναν πίσω παλεύοντας με τα χαλάσματα και αγωνιώντας για την επόμενη ημέρα, ενημερώθηκαν αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής που έπληξε Επισκοπές στο Συριακό έδαφος και ενορίες στην Τουρκία.

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου τόνισαν ότι η Εκκλησία και μηχανισμοί της κάνουν ό,τι μπορούν για να σταθούν στο πλευρό όλων όσων επλήγησαν από αυτήν την καταστροφή. Οι Ιεράρχες επανεξέτασαν το ζήτημα της παροχής βοήθειας και ανακούφισης σε άλλες πληγείσες από τον σεισμό Επισκοπές και εξέφρασαν την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες τους για την ανταπόκριση των πιστών στο κάλεσμά της Εκκλησίας προκειμένου να ενισχύσουν υλικά ή με την παροχή εθελοντικής δράσης τους συνανθρώπους τους.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Βόστρων Σάββας νέος Μητροπολίτης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων