22/12/2023 22/12/2023 Ως γέννηση του φωτός και της ελπίδας στο ταξίδι της ζωής μας χαρακτηρίζει το θαύμα της Γέννησης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, μέσα από το μήνυμα του για τα Χριστούγεννα.  Ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αντιοχείας, σε μια δύσκολη περίοδο για τη Μέση Ανατολή, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί...
22 Δεκεμβρίου, 2023 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023 - 9:00

Πατριάρχης Αντιοχείας: “Αιμορραγία” η μετανάστευση χριστιανών από την Ανατολή

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αντιοχείας: “Αιμορραγία” η μετανάστευση χριστιανών από την Ανατολή

Ως γέννηση του φωτός και της ελπίδας στο ταξίδι της ζωής μας χαρακτηρίζει το θαύμα της Γέννησης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, μέσα από το μήνυμα του για τα Χριστούγεννα. 

Ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αντιοχείας, σε μια δύσκολη περίοδο για τη Μέση Ανατολή, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στα όσα συμβαίνουν σήμερα, τονίζοντας ιδιαίτερα τη μάστιγα της μετανάστευσης για τις χώρες της Συρίας και του Λιβάνου, η οποία έχει καταστεί μια πληγή για τους χριστιανικούς πληθυσμούς, καθώς όλο και περισσότεροι νέοι και νέες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για μια καλύτερη ζωή.

Ο Μακαριώτατος χαρακτηρίζει ως αιμορραγία τη μετανάστευση των Χριστιανών από την Ανατολή και την παρομοιάζει σαν την αιμορραγία που δημιουργεί στο σώμα το χτύπημα ενός δόρατος “που τρυπά, για άλλη μια φορά, την πλευρά του Χριστού στον Γολγοθά”.

“Αυτή η γη Τον δέχτηκε ως παιδί σε ένα σπήλαιο, σταυρώθηκε στο Γολγοθά, και ανέστη εκ του τάφου. Αυτή η Ανατολή μας είναι κάτι περισσότερο από μια γη, είναι η ταυτότητα, η ύπαρξη για εμάς τους χριστιανούς της Αντιόχειας”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του.

Ολοκληρώνοντας το μήνυμά του καλεί όλους να σκύψουμε στη φάτνη και να προσευχηθούμε μαζί με τους Ποιμένες και τους Μάγους ζητώντας από τον νηπιάσαντα Χριστό ειρήνη για την ανθρωπότητα και τη Μέση Ανατολή. Να προσευχηθούμε για την Παλαιστίνη και την Γάζα που αιμορραγούν από τα δεινά του πολέμου. Να προσευχηθούμε για την Συρία και τον Λίβανο. Να προσευχηθούμε για τους δύο Επισκόπου που ακόμα η τύχη τους αγνοείται μετά την απαγωγή τους πριν δέκα χρόνια. Να προσευχηθούμε για κάθε άνθρωπο που υποφέρει από την εκμετάλλευση και τα διεθνή συμφέροντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων