03/03/2023 03/03/2023 Το Χαλέπι το οποίο δοκιμάστηκε από τον φονικό σεισμό που έπληξε Τουρκία και Συρία στις αρχές του περασμένου μήνα επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. “Αυτός ο σεισμός δεν ήρθε μόνο να μας δείξει το μέγεθος της καταστροφής, αλλά να μας δείξει πόσο γήινοι και αδύναμη είμαστε”, τόνισε ο Μακαριώτατος κατά τη συνάντηση που είχε...
03 Μαρτίου, 2023 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2023 - 10:53

Πατριάρχης Αντιοχείας: Επίσκεψη ελπίδας μέσα στον πόνο που επικρατεί στο Χαλέπι

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αντιοχείας: Επίσκεψη ελπίδας μέσα στον πόνο που επικρατεί στο Χαλέπι

Το Χαλέπι το οποίο δοκιμάστηκε από τον φονικό σεισμό που έπληξε Τουρκία και Συρία στις αρχές του περασμένου μήνα επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

“Αυτός ο σεισμός δεν ήρθε μόνο να μας δείξει το μέγεθος της καταστροφής, αλλά να μας δείξει πόσο γήινοι και αδύναμη είμαστε”, τόνισε ο Μακαριώτατος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Επίσκοπο Χαλεπίου κ. Εφραίμ, τον κυβερνήτη της περιοχής καθώς και με στελέχη και εθελοντές του Τμήματος Αρωγής και Ανακούφισης των πληγέντων που έχει συσταθεί από το Πατριαρχείο.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά που παρέχεται από τις ομάδες στη στήριξη των σεισμόπληκτών και τόνισε ότι όλοι ενωμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια έτσι ώστε οι πληγές να επουλωθούν σύντομα και κανένα να μην αισθανθεί μόνος και αβοήθητος. 

Από την πλευρά τους τα στελέχη των εθελοντικών ομάδων καθώς και οι τοπικές αρχές ευχαρίστησαν τον Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη για την επίσκεψη την οποία χαρακτήρισαν ως πηγή ελπίδας μέσα στον πόνο που επικρατεί.

Ακολούθως ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης μετέβη στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, απευθύνοντας λόγο παρηγορία στους πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων