15/08/2023 15/08/2023 Με την τέλεση Πατριαρχικής Ιεράς Αγρυπνίας εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης προεξήρχε των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δαμασκό. Συλλειτούργησαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στο...
15 Αυγούστου, 2023 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2023 - 9:40

Πατριάρχης Αντιοχείας: Η Θεομήτωρ να μεσιτεύει να επέλθει η ειρήνη στη Συρία

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αντιοχείας: Η Θεομήτωρ να μεσιτεύει να επέλθει η ειρήνη στη Συρία

Με την τέλεση Πατριαρχικής Ιεράς Αγρυπνίας εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης προεξήρχε των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δαμασκό. Συλλειτούργησαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας τα χαρίσματα της και την ιδιαίτερη τιμή την οποία της αποδίδει η Εκκλησία μέσα στην λατρεία.

Συνοψίζοντας τα χαρίσματα της Παναγίας ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης τόνισε ότι η υπακοή και η ταπείνωση είναι αυτά τα οποία θα πρέπει όλη μας να εστιάζουμε μιμούμενοι τη στάση της.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πατριάρχης Αντιοχείας ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται σε Αυτήν ώστε η Θεομήτωρ να μεσιτεύσει στον Τριαδικό Θεό να επέλθει η ειρήνη στην Συρία, στον Λίβανο και σε όλο τον κόσμο. Για ακόμη μία φορά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους απαχθέντες κατά την διάρκεια του πολέμου στη Συρία, μεταξύ των οποίων ήταν και οι δύο Επίσκοποι Παύλος και Ιωάννης. “Ευχόμαστε στην Παναγία οι απαχθέντες να επιστρέψουν κάποια στιγμή στα σπίτια τους”, ανέφερε.

Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον κλήρο και τον λαό η Παναγία να τους ενισχύει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων