01/01/2022 01/01/2022 “Ξεκινούμε το νέο έτος με προσευχές για να δηλώσουμε ενώπιον του δημιουργού ότι έχουμε ανάγκη από το έλεος του” επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Ο Μακαριώτατος αναφερόμενος στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο λαός της Συρίας και του Λιβάνου καθώς και στην πανδημία που δοκιμάζει...
01 Ιανουαρίου, 2022 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2022 - 15:29

Πατριάρχης Αντιοχείας: Καιρός η Συρία να φτάσει από τον σταυρό στην ανάσταση

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αντιοχείας: Καιρός η Συρία να φτάσει από τον σταυρό στην ανάσταση

“Ξεκινούμε το νέο έτος με προσευχές για να δηλώσουμε ενώπιον του δημιουργού ότι έχουμε ανάγκη από το έλεος του” επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Ο Μακαριώτατος αναφερόμενος στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο λαός της Συρίας και του Λιβάνου καθώς και στην πανδημία που δοκιμάζει την ανθρωπότητα απευθύνει κάλεσμα να εντείνουμε τις προσευχές μας προκειμένου με τη βοήθεια του Θεού κάθε πρόβλημα να αντιμετωπιστεί.

“Ένα νέο έτος άρχισε και η πανδημία είναι ακόμα παρούσα και δυνατή. Αγαπημένα πρόσωπα για εμάς χάθηκαν από τις συνέπειες της. Μέσα σε όλα αυτά, εν μέσω διαφωνίας για την ίδια την πανδημία και τη θεραπεία της, ο άνθρωπος και η ανθρωπότητα συνεχίζει να προσεγγίζει τα πάντα με τη λογική της συνοχής και της αντιπαράθεσης αντί του διαλόγου και της επικοινωνίας”, τονίζει για το ζήτημα της πανδημίας και καλεί όλους να επιδείξουν την ανάλογη σοβαρότητα ώστε σύντομα η ανθρωπότητα να απαλλαγεί από αυτή.

Καλεί, επίσης, να προσευχηθούμε για την Συρία που βγαίνει από τον πόλεμο, αλλά οι συνέπειες του την παγιδεύουν στην ανέχεια. “Βγαίνει από τη φωτιά του πολέμου, η οικονομία της όμως βρίσκεται ακόμα κάτω από τα πυρά και οδηγεί τη νεολαία μας στη φυγή. Καιρός ο σταυρός αυτής της χώρας να φτάσει στο κατώφλι της ανάστασης”, υπογραμμίζει.

Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός του Λιβάνου αλλά και στη δικαίωση που ακόμα περιμένουν οι συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους στο λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020 όταν είχε σημειωθεί φονική έκρηξη.

Τέλος εύχεται να ειρηνεύσει κάθε κατεχόμενη γη και ιδιαίτερα η Μέση Ανατολή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων