07/08/2020 07/08/2020 H Α.Θ.Μ. Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης πραγματοποίησε επίσκεψη στον Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Βηρυτού όπου τον υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βηρυτού κ. Ηλίας με σκοπό να δει την κατάσταση μετά την καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη στο λιμάνι της πόλης του Λιβάνου. Κατά την επίσκεψη ο Μακαριώτατος  είπε στον Σεβασμιώτατο “Κρατάμε τη Βηρυτό στην καρδιά...
07 Αυγούστου, 2020 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2020 - 17:47

Πατριάρχης Αντιοχείας: “Κρατάμε τη Βηρυτό στην καρδιά μας”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αντιοχείας: “Κρατάμε τη Βηρυτό στην καρδιά μας”

H Α.Θ.Μ. Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης πραγματοποίησε επίσκεψη στον Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Βηρυτού όπου τον υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βηρυτού κ. Ηλίας με σκοπό να δει την κατάσταση μετά την καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη στο λιμάνι της πόλης του Λιβάνου.

Κατά την επίσκεψη ο Μακαριώτατος  είπε στον Σεβασμιώτατο “Κρατάμε τη Βηρυτό στην καρδιά μας” ενώ στη συνέχεια μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε:  “Μέσω του Σεβασμιωτάτου μεταφέρουμε την ειρήνη μας σε όλη τη Βηρυτό και σε όλο το λαό της Βηρυτού. Είμαστε μια οικογένεια. Πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες μας κάλεσαν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους και την αγάπη τους όπως έκαναν και τα κράτη της Ρωσίας και της Ελλάδας που επικοινώνησαν μαζί μας αλλά έκαναν και πράξη την υποστήριξή τους. Θυμόμαστε αυτούς που μαρτύρησαν και στεκόμαστε δίπλα στους τραυματίες και όλους εκείνους που πληγώθηκαν. Η Βηρυτός είναι σύμβολο ειρήνης και πολιτισμού. Είμαστε όλοι γιοι αυτής της γης. Είμαστε στο πλευρό του λαού μας και μένουμε σε αυτή την χώρα”.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο από την επίσκεψη:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Έκκληση ΠΟΥ για 15 εκατ. δολάρια, η UNICEF για 8,25 εκατ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων