01/03/2024 01/03/2024 Στην αναγκαιότητα άμεσης εκλογής Πρόεδρου στον Λίβανο αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης κατά τη συνάντηση την οποία είχε με τον Πρέσβη της Γαλλίας στον Λίβανο, Harve Magrο, στην έδρα του Πατριαρχείο στο Μπαλαμάντ.  Κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ενώ ιδιαίτερα στάθηκαν στις πρωτοβουλίες της...
01 Μαρτίου, 2024 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2024 - 8:09

Πατριάρχης Αντιοχείας: Νέα έκκληση για άμεση εκλογή Πρόεδρου στον Λίβανο

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αντιοχείας: Νέα έκκληση για άμεση εκλογή Πρόεδρου στον Λίβανο

Στην αναγκαιότητα άμεσης εκλογής Πρόεδρου στον Λίβανο αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης κατά τη συνάντηση την οποία είχε με τον Πρέσβη της Γαλλίας στον Λίβανο, Harve Magrο, στην έδρα του Πατριαρχείο στο Μπαλαμάντ. 

Κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ενώ ιδιαίτερα στάθηκαν στις πρωτοβουλίες της Γαλλίας για την επίλυση των χρόνιων πολιτικών αδιεξόδων στον Λίβανο. Ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης εξήρε τη στάση της Γαλλίας για τον πόλεμο στη Γάζα και τις προσπάθειες που καταβάλει για την εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης.

Ο κ. Margo από την πλευρά του αναφέρθηκε στη σημασία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και τον ιστορικό ρόλο που έχει στη διατήρηση της Ορθόδοξης χριστιανικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή και τη προαγωγή του διαλόγου και της συνεργασίας και ενότητας με τις υπόλοιπες θρησκευτικές κοινότητες στην περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων