25/09/2019 25/09/2019 Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη και με επικεφαλής τον Επίσκοπος Ερζερούμ κ. Κουαΐς Σαντίκ ομάδα 35 πιστών από την Συρία άφησαν για λίγο την κατεστραμμένη από  τον πόλεμο πατρίδα τους και επισκέφθηκαν την Ρουμανία για δέκα ημέρες, όπου είχαν την ευκαιρία  να συναντηθούν και με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Το προσκύνημα με...
25 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2019 - 9:53

Από την εμπόλεμη ζώνη στην “Κοιλάδα της Παναγίας”

Διαδώστε:
Από την εμπόλεμη ζώνη στην “Κοιλάδα της Παναγίας”

Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη και με επικεφαλής τον Επίσκοπος Ερζερούμ κ. Κουαΐς Σαντίκ ομάδα 35 πιστών από την Συρία άφησαν για λίγο την κατεστραμμένη από  τον πόλεμο πατρίδα τους και επισκέφθηκαν την Ρουμανία για δέκα ημέρες, όπου είχαν την ευκαιρία  να συναντηθούν και με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Το προσκύνημα με τίτλο “Ρουμανία, ο Κήπος της Παναγίας”  περιελάμβανε επισκέψεις σε μοναστήρια στην κοιλάδα Prahova, τη Μολδαβία, τη Μπουκοβίνα αλλά και το Βουκουρέστι.

“Οι σχέσεις μεταξύ των ιερών μας Εκκλησιών χαρακτηρίζονται από μια ισχυρή αγάπη και συνεργασία. Επομένως, θεωρούμε ότι το προσκύνημα που κάνατε στη Ρουμανία είναι προσκύνημα φιλίας, επιβεβαίωσης της ενότητας της Ορθοδοξίας και της παρουσίας της αγάπης και της συμπόνιας μεταξύ των ανθρώπων μας » δήλωσε ο Πατριάρχης Δανιήλ και πρόσθεσε: “Η χώρα, οι άνθρωποι, η Εκκλησία σας είναι μάρτυρες. Έχετε περάσει από σκληρά δεινά. Θέλουμε ο Θεός να φέρει πλήρη ειρήνη στη χώρα σας, ώστε να μπορείτε να την ξαναχτίσετε ακόμα πιο όμορφη από ό,τι ήταν”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων