24/11/2021 24/11/2021 Πτώση στις αυτοκτονίες είχε το 2021 ο Λίβανος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ασφάλειας του Λιβάνου, η πτώση επήλθε χάρη στην κοινωνική ενότητα, καθώς και στη βοήθεια που ελάμβαναν άνθρωποι με ψυχο-κοινωνικά και οικονομικά επίπεδα από τον κάθε ένα ξεχωριστά....
24 Νοεμβρίου, 2021 - 14:55

Πτώση στις αυτοκτονίες μέσα στον κορωνοϊό

Διαδώστε:
Πτώση στις αυτοκτονίες μέσα στον κορωνοϊό

Πτώση στις αυτοκτονίες είχε το 2021 ο Λίβανος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ασφάλειας του Λιβάνου, η πτώση επήλθε χάρη στην κοινωνική ενότητα, καθώς και στη βοήθεια που ελάμβαναν άνθρωποι με ψυχο-κοινωνικά και οικονομικά επίπεδα από τον κάθε ένα ξεχωριστά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από 178 περιπτώσεις το 2019 το νούμερο των αυτοχείρων έπεσε στους 150 το 2020 και στους 119 έως το τέλος του Οκτωβρίου του 2021.

Και αυτή η πτώση δεν είναι μόνο στον Λίβανο, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως φαίνεται, η εξάπλωση του κορωνοϊού οδήγησε στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, καθώς και στο να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι με την οικογένεια και σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, γεγονός που μείωσε τις πιέσεις.

Ωστόσο, παρά τη μείωση των περιπτώσεων αυτοκτονίας, παρατηρείται αύξηση της επιθυμίας να αυτοκτονήσει κανείς. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Συλλόγου «Αγκαλιά», οι κλήσεις που λαμβάνουν από 5 το 2019 έγιναν 25 σήμερα…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων