04/09/2021 04/09/2021 Υπό την αιγίδα και με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη του Χ’, πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο στην Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου του Χειμάρρου Ιεράς Μητροπόλεως Λαοδικείας, με τίτλο “Γενηθήτω το θέλημά Σου”, όπου συγκεντρώθηκαν ογδόντα συμμετέχοντες από διαφορετικές ενορίες της Αντιόχειας. Οι συμμετέχοντες, αφού ξεναγήθηκαν στο μοναστήρι και γνωρίστηκαν, παρακολούθησαν τον Εσπερινό....
04 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2021 - 14:04

Σεμινάριο «Γενηθήτω το θέλημά Σου» παρουσία Πατριάρχη Αντιοχείας

Διαδώστε:
Σεμινάριο «Γενηθήτω το θέλημά Σου» παρουσία Πατριάρχη Αντιοχείας

Υπό την αιγίδα και με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη του Χ’, πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο στην Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου του Χειμάρρου Ιεράς Μητροπόλεως Λαοδικείας, με τίτλο “Γενηθήτω το θέλημά Σου”, όπου συγκεντρώθηκαν ογδόντα συμμετέχοντες από διαφορετικές ενορίες της Αντιόχειας.

Οι συμμετέχοντες, αφού ξεναγήθηκαν στο μοναστήρι και γνωρίστηκαν, παρακολούθησαν τον Εσπερινό. Κατόπιν, άκουσαν τον Πατριάρχη να τους αναλύει την πραγματική έννοια της φράσης «Γενηθήτω το θέλημά Σου!», λέγοντας: «Για να εκφράσει την πραγματική έννοια της φράσης αυτής, ο άνθρωπος πρέπει να «φτάσει» σε δύο βασικούς πυλώνες: να είναι πρόσωπο μέχρι να γνωρίσει τον Θεό και να έχει τη θέληση να γνωρίσει τον Θεό. Εξήγησε ότι ο άνθρωπος της εποχής μας είναι ένας μπερδεμένος άνθρωπος, επειδή αφιερώνεται στο εγώ, οπότε είναι πολύ εύκολο να δώσει στον άλλο οτιδήποτε έχει, αλλά είναι πολύ δύσκολο να παραιτηθεί από τη θέλησή του».

Εν κατακλείδι, ευχήθηκε καλή διαμονή και ευλόγησε όλους τους συμμετέχοντες.

Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με προσευχή προ του ύπνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων