26/10/2022 26/10/2022 Στη Λευκωσία βρίσκεται εκτάκτως από χθες ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ο οποίος επισκέφθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου τον ασθενούντα Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο.  Το απόγευμα της Τρίτης ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Λευκωσία. Στον πανηγυρική ακολουθία συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος...
26 Οκτωβρίου, 2022 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2022 - 8:38

Στη Λευκωσία εόρτασε τον Άγιο Δημήτριο ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Διαδώστε:
Στη Λευκωσία εόρτασε τον Άγιο Δημήτριο ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Στη Λευκωσία βρίσκεται εκτάκτως από χθες ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ο οποίος επισκέφθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου τον ασθενούντα Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο. 

Το απόγευμα της Τρίτης ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Λευκωσία. Στον πανηγυρική ακολουθία συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία τον Μακαριώτατο κ.κ. Ιωάννη.

Η προσέλευση του κόσμου υπήρξε συγκινητική καθώς προσήλθε αθρόα στον ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Αντιοχείας είχε επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στην έδρα της Αρχιεπισκοπής. Σε δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης κ.κ. Ιωάννης σημείωσε ότι, «είμασταν πολύ κοντά με τον Αρχιεπίσκοπο. Ήταν πάντα πολύ κοντά μας και ο ίδιος και η εκκλησία της Κύπρου. Ιστορικές οι σχέσεις μας και μεγάλη η αγάπη, γι’ αυτό και εγώ ήρθα αμέσως να τον δω μόλις έμαθα ότι είναι σε δύσκολη θέση στην υγεία του. Μας καταλαβαίνει αλλά δεν μπορεί να μιλάει και πολύ. Είναι ένας αγαπητός άνθρωπος που έδειχνε την αγάπη του πάντα. Η πίστη του είναι δυνατή και ο Θεός μαζί του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων